Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bertel Johansen · Maskinmester

  Ejendomsskat er socialt deklasserende og usoledarisk.

  Ejendomsskatter er asociale kopskatter der hører feudalsamfundet til. En moderne velfærdsstat kan kun finansieres ud af den merværdi der fremkommer ved en faktisk arbejdsindsats og af en vareomsætning.

  Ejendomsskatter cementerer de sociale boligskel, idet de forhindrer mennesker med mindre indkomster i at skaffe sig en bedre bolig via opsparing, idet de jo ikke ud af en lille indtægt kan bevare denne ejerbolig p.g.a. ejendomsskatterne. Så ejendomsskat opretholder ghettoerne.

  Retsforbundets syge ide med "jordrente" er et levn fra dengang det kun var jordbrugere der betalte ejendomsskat, og dengang var skatten bundet op på jordens bonitet/hartkorn, således at der også der var en direkte sammenhæng imellem indkomst og skat.

  Kan vi ikke snart blive fri for disse såkaldte "økonomiske eksperter" der pukker på ejendomsskat, blot fordi den er let at indkræve ? Skat skal være progressiv stigende og kun være beregnet af den faktiske aktuelle indkomst og forbrug, således at pengene faktisk er tilstede, og ikke være hverken "lejeværdi af egen bolig" eller af andet ødelæggende og asocialt pjat.

Prøv embedsværk gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement