Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Poul Brandrup · Seniorrådgiver

  Et afgørende svigt, når ledende jurister glemmer deres helt afgørende rolle som forsvarere af den internationale retsorden, inklusive menneskerettighederne.

  Menneskerettighederne er grundstenen for ikke mindst Europa. Enhver domstol har forpligtelsen at afveje forskellige hensyn mod hinanden. Det er imidlertid tilsyneladende blevet acceptabelt at kritisere bl.a. Den europæiske Menneskeretsdomstol for sådanne afvejninger, hvilket er en opgave den har. Der er ikke tale om "dynamiske" fortolkninger i forhold til menneskerettighederne, men om at sikre deres overholdelse også når regeringer kortsynet og uansvarligt vælger at se bort derfra. Den meningsmåling, der ligger til grund for artiklen er uden mening: Spørgsmålet kan ikke meningsfuldt besvares, som det er stillet og resultatet kan derfor ikke bruges til noget. Går danskerne ind for de universelle menneskerettigheder som et fælles værdigrundlag for Europa og videre ? Det er jeg ikke i tvivl om.
  Lad os uden tøven arbejde fort at danskerne (fortsat) ved hvad menneskerettighederne er og hvorfor Danmark blandt andre lande arbejdede benhårdt konventionens udvikling og vedtagelse. Jeg håber virkelig ikke at Danmark som formand for Europarådet vil legitimere en proces som ender med at undergrave ikke alene Rådet men også menneskerettighederne. Der er nok lande som er medlemmer af Europarådet, som ønsker det, men er det i Danmarks og Europas interesse?

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement