Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anthony Barrett ·

  Forskellen på rigdom og veltilpashed

  Det er en generel misforståelse at økonomisk rigdom er lig med veltilpashed. Det belyses på glimrende vis ved Danmarks placering i tabellen over Gini-koefficienter mht. velstand. I Danmark kan man snildt føle sig veltilpas uden at skulle spekulere over hvor man er henne på en eller anden rigdomsskala.

  I USA & England er det svært at føle sig vel tilpas og glad for tilværelsen, hvis man er "working poor" og ikke kan klare til dagen og vejen, uanset hvor hårdt man arbejder; for slet ikke at tænke på et liv som pensionist.

  For 20 år siden spurgte en amerikansk journalist i et tog mig om hvad jeg mente om socialdemokraterne i Danmark. Som svar tog jeg mit sygesikringskort frem og fortalte om alle de goder jeg kunne modtage med det i hånden. Han tabte underkæben - og så kom det som et skud: "that´s communism!". Dernæst satte jeg trumf på: jeg er almindelig lønmodtager; min viv og jeg har 5½ ugers ferie, som vi fordeler på skiferie om vinteren og rejser udenlands om sommeren. - Uden at vide det gættede jeg på at meget mere end 3 ugers ferie havde han aldrig været i nærheden af.

  Det er klart nødvendigt at være årvågen for at opretholde den danske velfærdsmodel så vi alle fortsat skal kunne føle os vel tilpas livet igennem.

  Folk der knokler skal belønnes - de skal bare hales i frakkeskøderne før de begynder at opfatte sig selv som overmennesker.

Prøv civilsamfund gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement