Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Paradokset! ??Den rige boligejer??

  Da vi som unge i 70'erne købte grund og selv byggede hus samtidigt med at vi begge arbejdede og fik børn, så fejrede vi ofte den fælles arbejdsindsats ved at dele en øl til frokosten om lørdagen!
  Som årene er gået, fortsatte vi spareøvelserne ved at investere i selvgjort vedligeholdelse, renovering osv. Børnene fik gode, høje uddannelser, og de arbejdede sideløbende med at de studerede. Da de søgte studieophold i udlandet, støttede vi dem selvfølgelig økonomisk, så godt, vi kunne.
  **En god uddannelse, er den bedste arv, man kan give sine børn.**
  Vi kunne tage lån i huset for at hjælpe børnene med de særlige uddannelsesudgifter OG til de nødvendige vedligeholdelsesudgifter til huset undervejs.
  Vi har begge haft fuldtidsjob indtil pensionsalderen.
  Som alenepensionist med en (heldigvis) tjenestemandspension, der svarer til udb for en førtidspension plus laveste folkepension, så klager jeg ikke. Klarer den ved fortsat sparsommelighed. Kan nemlig ikke få hverken indefrysning af ejendomsskat (skylder for meget i huset jfr. vurderingen) ..ejheller boligtilskud/boligydelse ("Tjener" for meget)...eller få omlagt lånet i huset til en rigtig lav procentsats.!! Sådan!?
  ....
  SÅ er det, jeg tænker: Er der ikke et eller andet dygtigt talmennesker, der kan lave en beregning over, hvad man som mig reelt betaler til den offentlige kasse, fordi man sidder i eget, selvbygget hus? Tænker på: ejendomsskat+afgifter+bidragssatser og moms ved vand- og kloakafledning, Co2, osvosvosv. Ved betaling af gas og el samt moms på det hele? Gassen og ellen i sig selv koster ikke meget, men afgifter, bidrag og skatter løber OP. Bidragssatser til realkreditinstituttet skal man minsanten også betale !?
  Snurrige fiflerier.
  At skulle betale ejendomsskat har altid været en gådefuld oplevelse, da jeg ikke ved og heller ikke har kunnet få oplyst, hvorfor man skal betale skat for at eje det, man selv har købt, betalt og har selvbygget i dyre domme.
  Nå, men er nok en "gammel", sur pensionist??
  Vh og s.u.
  I.R.Bertelsen
  "Rig" boligejer i
  "Det lille hus på Prærien".

Prøv civilsamfund gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement