Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Hjulene skal snurre og dreje.

  For at vores velfærdssamfund kan fungere...for at hjulene kan dreje velsmurte, så er det vigtigt, at alle menneskers kompetencer / intelligenser/færdigheder bliver respekteret og kommer i anvendelse.
  Ifølge den amerikanske psykolog Howard Gardner, har mennesket mange intelligenser / kompetencer. Mindst 7.
  I skoleverdenen er det selvfølgeligt vigtigt at finde elevens stærke sider og stimulere udviklingen, ..samtidigt med at man bevidst støtter udviklingen af elevens svage sider. Nogle er intellektuelt, nogle teoretisk , andre manuelt, organisatorisk og praktisk begavede. Nogle er personligt stærke og andre har sociale kompetencer....osv osv. Kombinationerne er mange.
  I vores samfund har vi brug for, at alle talenter og færdigheder kommer i spil. Vi har brug for teoretikeren, håndværkeren, den handlende, det omsorgsfulde, igangsætteren, den praktiske begavelse...og frem for alt det respekterende og samarbejdsvillige talent.
  Selvfølgelig skal vores økonomi være fornuftig. Det må de teoretisk, matematisk begavede regne på. Og så må udgangspunktet være, at alle værdifulde talenter kommer i spil....uanset styrken og niveauet. Det skaber selvtillid hos den enkelte borger...virkelyst og livsglæde....og et sammenhængende, harmonisk samfund.
  ....
  Udelukkende at "danse om guldkalven" er fattigt. Den viden er tusindårig og beskrevet allerede i GT med legenden om Moses, der fik De 10 Bud på Sinaibjerget, men kom til i raseri at smadre tavlerne, da han så, at folk dansede om Guldkalven. Det blev en ommer, og han måtte tilbage efter nye tavler med "De ti Bud".
  ....Stof til eftertanke....når vi skal til valgurnerne....

Prøv arbejdsmarked gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement