Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Peter Poulsen · Metering engineer

  God pointe Bertelsen

  Havde socialisterne brandbeskattet Bertelsens far så han var økonomisk lige med svendene, så var der ikke blevet flere iværksætterier og ikke skabt jobs til svendene.
  Og virkeligheden i dag er jo ikke den, hvor en fabrikant groft udnyttede en fattig arbejderklasse - den tid er i dag at finde på Tøjhusmuseet m.v.
  Alle forsøg på at skabe lige samfund i verden er endt i en katastrofe. Vi husker fra barndommen at russerne stod i lange køer for at være heldig at købe et "stats"brød inden den fastsatte produktion var udsolgt, og familier stod på venteliste i 15 år for at få en Lada.
  Senest i Venezuela, hvor ligheden har gjort alle fattige, og hvor naboer nu går og skyder hinanden på deres lighedspolitikeres opfordring, og hvor deres enorme oliereserver ikke produceres fordi ingen investorer tør stole på at deres investeringer ikke pludselig nationaliseres og mistes.

  Som Bertelsen fortæller, var økonomisk ulighed ikke ensbetydende med at svendene lå og døde af sult på gaden - tværtimod tog han sig godt af sine medmennesker - når han kunne og ville.
  Modsat dagens lighedssamfund, hvor staten "stjæler" frugten af arbejdsommes indsats og uddeler den anonymt til utaknemlige mennesker, der kun ser deres "ret" og ikke deres pligt, og ikke ved hvem der har blødt for dem, men uvidende om det kalder dem "rige svin" og råber "beskat dem mere", og påstår at en lettelse af en allerede forhøjet skat "betales af de fattige" (læs: dem, som ikke tager ansvar for eget liv).

Prøv by og bolig gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement