Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Katina Ali Rasmussen · Forkvinde Amal Hayat Denmark

  Civilsamfundets rolle i antiradikaliseringsarbejdet.


  Amal Hayat Denmark afholdt torsdag d. 23/11-2017 en vellykket konference i et af folketingets mødelokaler. fra klokken 13.00-17.00
  Der var deltagere fra mange forskellige aktører fra mange forskellige organisationer. Derudover var der 5 spændende oplægsholdere og efterfølgende en spændende debat blandt deltagerne.

  Deltagere til høringen:
  Nagieb Khaja, Debattør, Krigskorrespondent.
  Troels Ravn, Debattør, MF Socialdemokratiet.
  Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme Indspark fra Mark Bang Kjeldgaard og Ayse Göksu, Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme, Udlændinge- og Integrationsministeriet om NCFEs arbejder.”
  Ulia Berczyk, Debattør, Hayat Deutschland.
  Finn Nørgaard Foreningen. Forening har til formål at uddele midler til projekter og initiativer, der støtter udsatte børn og unge
  Anne Sundberg, Forfatter,har skrevet en bog om sit liv som jihadist i 16 år.Bogen handler om hendes gamle liv som jihadist, da hun kaldte Um Anas og var gift med terroristleder Said Arif, der blev dømt til ni års fængsel i Frankrig i 2006. I dag har Anna Sundberg forladt sit gamle liv.

  Baggrund for høringen:

  Der er enighed om, at civilsamfundet spiller en central rolle i antiradikaliseringsarbejdet. Foreninger og lokale aktører har ofte lettere end myndighederne ved at skabe en tillidsfuld kontakt til radikaliseringstruede unge og deres forældre, og aktører i civilsamfundet har mulighed for at involvere de unge i lokale fællesskaber.
  Derfor er det et centralt element i bekæmpelsen af ungdomskriminalitet og radikalisering at skabe sammenhængskraft i samfundet, så alle borgere kommer med i fællesskabet. Det forudsætter, at civilsamfundet i den unges lokalsamfund mobiliseres sideløbende med de offentlige systemer.
  I Amal Hayat Denmark har vi erfaring med at skabe et fuldt tillidsforløb med de unge mennesker og deres pårørende. Amal Hayat Denmark tilbyder et frirum med rådgivning og støtte, hvor unge og pårørende får redskaber til at håndtere udfordringen i at sikre en bedre fremtid for familien og den enkelte ved at anvise et alternativ til radikaliserede miljøer, som fører til en tryg dagligdag på den lyse side af samfundets skillelinje.
  Vores vigtigste opgave i Amal Hayat er:
  At rådgive og støtte unge og deres pårørende i spørgsmålet om radikalisering og dermed forebygge, at unge ender med at tilslutte sig antidemokratiske og radikaliserede miljøer. Det gør vi bl.a. ved at gøre opmærksom på, hvilke tegn på radikalisering, man skal holde øje med som pårørende, og samtidig indgå i en tæt dialog. Vi garanterer 100 pct. anonymitet for de involverede i hele processen. Det gør vi alt sammen for at hjælpe unge og deres pårørende med at vise en alternativ vej til et bedre og mere perspektivrigt liv. Derudover vil Amal Hayat bygge bro mellem de unge mennesker, deres pårørende og de offentlige instanser.
  Formålet med høringen er at sætte fokus på:
  1. Hvordan vi skal inddrage civilsamfundet i afradikalisering, og hvordan man skaber rammer for, at civilsamfundet kan udvikle sig og være medspiller i afradikalisering.
  2. Hvordan der kan etableres et samarbejde mellem civilsamfundsaktører og kommuner om forældre og pårørendes inddragelse i forebyggelsesindsatsen.
  3. Hvordan samarbejdet mellem civilsamfundet og myndighederne skal se ud i praksis.
  4. At forebyggelse også kan drage fordel af en partnerskabstilgang. Dette er ikke kun en problemstilling for politiet og domstolene; hvis der skal gøres en effektiv indsats, må andre sektorer og civilsamfundet også inddrages. En eller flere organisationener i lokalområder kan for eksempel spille en nøglerolle med deres unikke indsigt til at modvirke afradikalisering og samtidig være en vigtig partner for de offentlige instanser.

  De bedste hilsner
  Katina Ali Rasmussen
  Forkvinde Amal Hayat Denmark

  M: info@amal.dk

  T: +4553825925
  W: http://www.Amal.dk

  https://www.facebook.com/AmalHayatDenmark/

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement