Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Gode løsninger?

  I min optik er et af problemerne, at vi har valgt personer, der ingen erhvervserfaring har.
  At stille op til en ansvarsfuld politisk position er rigtigt vanskeligt, hvis man er selverhvervende. Hvem skal passe 'biksen'. medens man er væk? Dermed kommer den politiske indsigt til at mangle viden og indsigt fra virkelighedens realiteter.
  Det er et tydeligt problem, at den faglige viden og indsigt ikke prioriteres, når eksempelvis ministerposter fordeles. Hvis man ikke som minister har den faglige indsigt og viden, så forstår man ikke grundlæggende de termer, der anvendes i dialogerne og mangler den grundlæggende forståelse.
  Kunne man forestille sig en talblind finansminister? Nej.
  Men man udpeger en fiskeriminister, der højst sandsynligt aldrig har fisket, en udlændingeminister, der ikke kan lide udlændinge og en undervisningsminister, der ganske vist er flittig, men som eksempelvis ikke forstår forskellen på termerne 'læring' og 'katederundervisning' samt en ganske vist ret seriøs sundhedsminister, der er cand.mag i kunsthistorie med sidefag i samfundsfag.
  Archilleshælen er,
  ....at man har manglet fagfolk til ministerposterne
  ....og at pressen i for stor udstrækning hopper på sensationens vogn og lader højtråbende politikere føre sig selvpromoverende frem uden at ville påtage sig et ansvar og uden at komme med relevante og brugbare løsninger.
  Hvordan det løses er svært at svare på. Det eneste, vi som vælgere kan gøre, er at tænke os godt om, så vi kan finde og vælge kompetente mennesker, der vil påtage sig ansvaret for en ordentlig ledelse af at vores land.

Prøv forskning gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement