Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Kenneth Krabat · forfatter

  Man gør et land fortræd.

  Hvis man spørger danskere, givet valget mellem europæiske hovedsprogs-TV-produktioner, TV-produktioner fra USA eller produkter, hvor debattører og skuespillere taler dansk og problematikkerne er danske, hvad de vil vælge - og ikke på et grundlag af Matador, Huset på Christianshavn, Borgen eller Broen, men simpelthen TV, der forholder sig til Danmark på dansk, hvad tror I så de vil sige?

  Jeg er ikke i tvivl om, at DR igennem nogle år har ageret svagt og efter en lavere fællesnævner end godt er (voldsom omkalfatring af P1 og radio-drama, slagtning montageafdelingen og alle eksperimenter, og TVfokus på mainstream efter udenlandsk opskrift), givet tvunget af mængde over kvalitets-målinger til at fastholde seerne til public service-kanalerne - men en TV- eller radiokanal, der ikke skal lefle for reklamepenge, er en kanal som uanset hvad har lavet eksportérbar dramatik og dokumentarudsendelser til resten af verden; som laver noget af verdens bedste børneTV (tag 25 minutters børneTV på de fleste af andre landes kanaler og man vil se elendig dramatik, der taler ned til børn frem for at behandle dem som selvstændige mennesker); som opretholder et netværk af egne korrespondenter i alverdens lande; som har RÅD til at tale OM mennesker af alle slags. Glem at finde nogen nuancering på reklamekanaler. Det meste er LORT.

  Skuden kan vendes. Men at give DR større spændetrøje på, end den kunstnerisk har givet sig selv af overlevelsesgrunde - ud af skattetænkning og gammelt kunstforagtende nid - det er det LAVESTE, der er set siden Fremskridtspartiet, Tamilsagen, horderne af selvpromoverende såkaldte "politiske repræsentanter" og Støjberg fremmedkampagne, og dét siger ikke lidt.

  I, der ønsker at sælge public service-apparatet til højestbydende - det er relevant at spørge, hvad I selv ser på TV. Hvad I læser og lytter til. Om I har børn, I gerne vil have til at tænke selv eller om regeringen, arbejdsgivere og I selv skal bestemme deres vej resten af livet. Om I selv ønsker nuanceret rapportering fra den lønmodtagende verden, hvor folk er FLEST? Public Service BETYDER "I OFFENTLIGHEDENS TJENESTE", og det betyder ikke at slikke røv på folk - det betyder at tage såvel populære som upopulære beslutninger med formålet at samle Danmark om dansk og danske tanker og problemstillinger, hvor svære eller ubehagelige de end måtte være. Nutidig, dansk historiefortælling, om danskere i Danmark, og Danmark i verden. DET burde være et KRAV til Danmarks Radio. Ikke det modsatte - ikke at DR skal beskæres FORDI de er Public Service.

  Kun konger, fascistiske regimer, korpokratier eller fuldt topstyrede regeringer ser fordele i at lade et folks opmærksomhed spredes af laveste kulturelt uforbundne fællesnævner. ("Del, og hersk" husker vi). HVIS der var nogen DANSK vederhæftighed tilbage i denne støvleregering og dens støttepartier hele vejen rundt, så blev Grundloven ændret til at rumme et påkrav om Public Service på alle mediets, journalistikkens og dramatikken MULIGE måder for at fortælle historier for høj og lav, ung og ældre, uddannet og lavtuddannet, velstående og fattig med formålet at ØGE sammenhængskraften blandt alle, der føler sig hjemme hér.

  Det er ikke for sent at vælte skamstøtten over populistisk nedsabling af dansk kunst, kultur og åndsliv. I vil have danskhed? Men jeg vil fandme ikke have JERES udgaver af det. Åndsamøber, svinepelse, populistiske forræddere, I slår os ihjel !!

Prøv arbejdsmarked gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement