Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Kurt Wissendorf Møller ·

  Jeg anerkender...

  Jeg anerkender, at en del af den kritik Villumsen anfører, kan have sin rigtighed, og jeg anerkender at et bredspektret, kritisk syn på er EU er nødvendig, men i min optik er det netop den vej EU bevæger sig i øjeblikket.
  Så når villumsen udtaler:
  “EU's markedsfundamentalistiske traktater fokuserer på, hvordan EU kan indrettes som et stort marked, hvor multinationale selskaber uden hensyn kan shoppe rundt efter arbejdskraft. Hvor rimelige krav om forbrugerbeskyttelse, som eksempelvis forbud mod giftig kemi i skoletasker bliver betragtet som hindringer for de multinationale selskabers handel. Og hvor medlemslandenes velfærdsordninger konstant bliver sat under pres af krav om privatisering og nedskæringer.”
  så mener jeg han sparker åbne døre ind.
  Jeg tænker fx på Glyfosfat, Vestagers bøder til multinationale selskaber, forsøget på at indbygge en social dimension i EU etc.
  Det, vi kunne bede el om, er at holde øje med, er Ttip’s forligsmekanisme, når den handelsaftale dukker op igen.
  Vi kunne måske osse bede om en analyse af EU’s positive muligheder for at præge den internationale udvikling gennem anvendelse af Marx’s analyse af kapitalens brug og misbrug af den globale tilstand.
  Kling-klang hjælper ingen.
  Set i lyset af, at el har været i stand til at udsende et gennemarbejdet koncept om finansministeriets (dk) regnemaskine, øger jo forventningerne til stærke analyser, der ikke kun kritiserer EU, men prøver at anlægge et kritisk, konstruktivt syn på de muligheder og nødvendigheder EU forsyner os med.
  Det vil ihvertfald øge respekten hos mig. Tomme fraser irriterer mig bare, og der tror jeg ikke, jeg står alene.

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement