Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Asger Trier Engberg · Filosof

  Identitetspolitikkens overdrev

  (Publiceret på Thermopylae.dk)

  For et par dage siden gik en del af bøsse priden ned igennem Nørrebro. I følge journalisten Anna Libak havde arrangørerne delt paraden op således at farvede gik i front og hvide gik bagtil.

  Det er helt åbenlys racisme, og som al anden form for racisme, skal det selvfølgelig følges til dør med den største foragt.

  Racisme er racisme.

  Yderligere har identitetspolitikerne udviklet mange syge kategorier; om man er forfulgt kun fordi man er sort eller man er forfulgt fordi man er sort bøsse, eller måske sort bøsse jøde.

  Denne trang til at kategorisere kender vi faktisk fra et andet sted i historien; fra nazityskland. Der opdelte man også folk ud fra deres jødiske blandingsforhold. Hvis begge forældre var hele jøder var man farlig, hvis kun en forældre var jøde var man ikke så slem. Således kunne man være halvjøde, kvartjøde eller ottendelsjøde.

  Når nogle begynder at dele folk op i kategorier for at definere deres værdi, så er vi altså ikke på rette vej.

  Identitetspolitikken virker helt forskruet.

  I følge Alinsky, den socialdemokratiske tænker som står som identitetspolitikkens første formilder (ideerne kommer fra Frankfurterskolen; Marcuse og Adorno blandt andet), skal man være opmærksom på, at vi lever i et DEMOKRATISK samfund. Det er ok at kæmpe for minoriteters rettigheder, det støtter jeg hundrede procent. Men når minoriteternes identitet bliver vigtigtere end den fælles identitet som ligger i det at have et demokratisk samfund, så går det galt.

  Det var Alinsky meget tydelig med, det virker som om de moderne identitets politiske aktive har glemt det.

  Ideen er ikke at diskrimere hvide, men at forsvare sorte, jøder osv. Yderligere skal man bevare en form for prioriteringssans. Hvis man forlader det demokratiske fælleskab, hvor man mødes med ligeværd og respekt, så har man mistet prioriteringssansen.

  Det skete på Nørrebro, det må altså ikke ske igen. Dem som sidder med identitetspolitikken skal huske på ikke selv af blive undertrykkere, for så mister ideen sin mening.

Prøv uddannelse gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement