Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Christian X ·

  Ikke hverdagskost,

  at en politiker ved, hvad han taler om, men når Lykketoft taler om økonomi, bør man lytte:

  1) Nedskæringer har aldrig virket i krisetider.
  Korrekt og det bruges ofte som alibi for at skære ned. Problemet med at investere i krisetider er, at de færreste nationer har sparet op til det og at dem, der vælger investeringsobjekterne ikke er kloge nok.

  2) Skattesystemet skal saneres.
  Ja - men hvem evner at gøre det klogt?

  3) Hjernevask.
  Herhjemme har vi Cepos, de liberale dagblade og sociale medier, LA, R, V og C, der er direkte og indirekte er finansieret af store kapitalinteresser.
  Men alternativet er ikke socialistisk hjernevask...

  4) Vi har ikke fælles interesser.
  Distanceblænderiet; at vi alle bliver rigere af at have et BNP på 2,5 % i stedet for 2%, er misvisende af 2 årsager; hovedparten af velstanden vil altid være et nulsumsspil og et ½% større BNP-vækst kan være lige så attraktivt, som når en virksomhed opnår ½% større omsætning men ½% dårligere resultat...
  Liberale ideologiske bogholdere ser konsekvent bort fra negative eksternaliteter (ved blind markedsudvikling) og positive eksternaliteter (som investeringer i uddannelse og sundhed).
  På samme måde har røde partier endnu ikke forstået, at verdens begrænsede resurser og klimaaftryk også er et nulsumsspil, især fordi størrelsen af verdens befolkning for længst har overskredet, hvad der er bæredygtigt.

Prøv justits gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement