Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Erik Nørgaard · Journalist & fotograf

  Hvad med et lille kig indad?

  Lykketoft har ret i alt hvad han skriver; men der sker jo ingenting.
  Er det først når politikere når pensionsalderen, at sandheden går op for dem eller er det først på dette tidspunkt, at de tør gå imod et væld af mange personer og organisationers interesser.
  Jeg synes nok Lykketoft skulle have med, at der også sker alvorlige ting på ulighedens front i Danmark.
  Hvad med:
  En stor Dansk bank har det dårligt, fordi man har drevet "casinospekulation" fordi bankens superstore aktionærer har krævet større afkast, større afkast, større afkast.
  Når banken, som en følge heraf, senere står til en "bundvending", hjælper man den for skatteborgernes penge med bankpakker for et astronomisk beløb, fordi man ikke kan tillade, at virkelig tunge aktionærer mister så meget som en krone, aktionærer som er af den mest celebre slags overhovedet i dette land.
  Derfor finder man på, at man vil hjælpe alle banker i nød; men det er kun et skalkeskjul, for det er den store danske bank, det drejer sig om og intet andet; men man kan jo ikke kun fodre den med bankpakker, for så er der nogle, der bliver endog særdeles sure.
  Kort efter kommer den store danske bank ud med et halvårsregnskab på vist nok 19 milliarder. Hold da op hvor må bankpakkerne have hjulpet godt!
  Kort tid efter trækker også en gigantisk rederivirksomhed sig ud af den store danske bank og med en meget stor andel.
  Se, nu skulle man så tro, at der faldt ro over det hele; men nej!
  Røster om at den store danske bank vist nok har haft måske endog mange millioner igennem sin "baltiske vaskemaskine" dukker op i pressen og interviewet netop om dette, siger den store danske banks topdirektør, at han intet viste om det; men at alle i den store danske bank skal blive bedre til at undgå sådanne sager - ja, man får næsten på fornemmelsen, at det næste der vil ske er, at han flår tøjet af og begynder at piske sig selv med tykke hasselkæppe for denne misere. Man får jo næsten medlidenhed med manden, fordi han intet vidste og fordi han har så dårlige medarbejdere han ikke kan stole på og derfor nu skal gå alt dette igennem.
  Seneste udgave er kendt. Den store danske banks topchef var blevet advaret flere gange og hvad kan grunden til at han ikke ville høre efter måske være?
  At det så ikke var millioner; men indtil nu formentlig milliarder - omfanget havde - det gør bestemt ikke det hele bedre.
  Men omkring ulighed: Det var så den bank eller det syndikat som hr. og fru Jensen skulle betale for gennem bankpakkerne.
  Men det var også disse hændelser, der fik en af Mogens Lykketofts partifæller til, - ganske vist med ryggen halvvejs til kameraet, - at udbryde noget lignende: Det er det største svindelnummer nogensinde!
  Gad vide om den holdning stadig gælder og hvis den gør:
  Skal der mon gøres noget ved det? Eller gør man bare ingenting, som man plejer?

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement