Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Helge Smith ·

  Politisk kommunikation

  Hvis vi ser på dansk politik som to blokke, en borgerlig og en socialistisk blok, kan vi se, at den borgerlige blok er langt dygtigere til politisk kommunikation end den socialistiske blok.

  Det ses allerede i udtrykkende, hvor ”borgerlig” betyder middelklasse og ”socialistisk” betyder fattigdom og noget i retning af kommunisme.

  At være borgerlig betyder bare, at vi vedkender os almindelige, borgerlige værdier og det er vi vist alle sammen nogenlunde enige om.

  At være socialist betyder, at man ønsker, at staten har så meget hånd i hanke med produktionsapparatet, at værdierne kommer hele samfundet til gode.

  Ordene er fuldstændig ufarlige i deres oprindelse og mon ikke de allerfleste kan vedkende sig de socialistiske værdier også?

  Man er vel rig, når man har en indtægt på det dobbelte af middelindkomsten og fattig når man har en indtægt på det halve af middelindkomsten.

  Borgerlig betyder ikke, at man går ind for det uregulerede marked, skattelettelser og at man hader flygtninge og indvandrere.

  Socialisme betyder ikke nedbrud af produktion og kræve lige meget til alle mennesker uanset deres indsats.

  BÅDE borgerlige OG socialister mener, at folk med evnerne til det, skal kunne blive rige og at resten af befolkningen skal have det godt.

  I det ekstreme højre vil man glemme de fattigste og i det ekstreme venstre vil man ødelægge rigdommen, men alle vi andre er faktisk både borgerlige og socialister.

  Det ville være rart, hvis partierne tog udgangspunkt i det i stedet for i tom propaganda.

  Helge Smith
  www.borgertinget.dk

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement