DF: Stop for bistand til Uganda hvis homoseksuelle fortsat forfølges

Christiansborg, torsdag den 23. februar

PRESSEMEDDELELSE

DF: Stop for bistand til Uganda hvis homoseksuelle fortsat forfølges

Udviklingsordfører for Dansk Folkeparti, Hans Kristian Skibby, anmoder om, at der lukkes for ulandsbistand til Uganda, hvis landet vedtager en stærkt diskriminerende lov om homoseksuelle. Forslaget behandles af Ugandas parlament i disse dage og betyder at homoseksualitet forbydes, og at være bøsse eller lesbisk kan straffes med livsvarigt fængsel. Samtidig kan alle andre blive straffet, hvis de ikke angiver homoseksuelle.

- Det er en rædselsfuld lov og en helt uacceptabel krænkelse af menneskerettigheder. Vi kan som land ikke være os selv bekendt, hvis vi fortsat hælder millioner af kroner i bistand til Uganda og ser igennem fingre med den form for menneskejagt. Vi bør derfor lukke for kassen med bistand, indtil Uganda dropper lovforslaget, siger Hans kristian Skibby.

Aids-Fondet har klaget til Ugandas ambassadør i Danmark over lovforslaget, som officielt bliver lavet for at hindre spredningen af HIV og AIDS.

- Det er jo helt hul i hovedet, at man i Uganda forsøger at bekæmpe HIV og AIDS med den slags tåbelig lovgivning. Danmark sendte sidste år 433 millioner kroner til Uganda. Penge som blandt meget andet skulle gå til demokratisering, menneskerettigheder og konfliktforebyggelse. Noget siger mig, at de penge ikke er blevet brugt helt efter hensigten.

- Vi kan ikke blande os i Ugandas lovgivning, men vi kan undlade at udbetale yderligere støtte til et land, som på den måde bevidst krænker grundlæggende menneskerettigheder, siger Hans Kristian Skibby.

Han vil hurtigst muligt få afsendt en protestskrivelse til udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og udviklingsminister Christian Friis Bach (R) og bede dem gribe ind.
 
 
 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion