Ministre og jobcentre i fælles kamp mod bureaukrati

Beskæftigelsesministeren og innovationsministeren fremlagde onsdag et ambitiøst udspil ”Mere frihed. Mindre bureaukrati. Alle skal med.” om at rydde ud i de mange regler, som sagsbehandlere og ledige i dag er underlagt i beskæftigelsesindsatsen. Her to dage efter besøgte de to ministre jobcentrene i Aalborg og Silkeborg, hvor de fik flere gode input, inden de nu skal i gang med de politiske forhandlinger om udspillet.

”Vi er ikke de første, som gerne vil rydde ud i bureaukratiet. Men på baggrund af blandt andet et tæt samarbejde med KL gennemskriver vi loven fuldstændig. Derfor har det også været vigtigt for os at få vores udspil med ud til jobcentrene, som arbejder med reglerne til daglig. Jeg håber, at resten af Folketinget er klar til at sætte kommunerne fri. Så vil vi selvfølgelig sikre, at kommunerne også lever op til deres ansvar”, siger Troels Lund Poulsen.
 
Og innovationsminister Sophie Løhde følger op:

”Vi har præsenteret et omfattende udspil til en massiv forenkling og afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen. Det vil vi rigtig gerne i dialog med kommuner og deres dygtige medarbejdere om. På den måde får politikken også en dybere virkelighedstest, udover den inddragende proces der er gået forud for udspillet. Og besøgene på jobcentrene i dag har givet os en række konstruktive bidrag til de videre politiske forhandlinger.”


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget