Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til ledighedstallet for november 2017

Ledigheden er faldet i november 2017. Der var således 2.200 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden uændret på 4,3 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 114.500 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Faldet i bruttoledigheden for november er forbundet med en øget usikkerhed, da kilderne til opgørelse af dagpengemodtagernes bruttoledighed blev ændret fra og med opgørelsen i juli. Ifølge Danmarks Statistik forventes der i en overgangsperiode øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er glædeligt, at vi igen i november måned ser et fald i ledigheden. Ikke mindst når man samtidig kan se, at der siden sommeren 2015 er kommet omkring knap 112.000 flere private job. Det er meget positivt og viser, at det går godt i økonomien.

- Reformer som kontanthjælpsloftet og indførslen af integrationsydelsen har sammen med de gode konjunkturer været med til, at flere er kommet i job. Alene i kontanthjælpssystemet var der i august 2017 16.200 færre fuldtidspersoner end i april 2016, hvor kontanthjælpsloftet trådte i kraft.

- Og regeringen arbejder på en skattereform, så dem med de laveste lønninger og dem med de almindelige lønninger kan få lidt mere luft i familiens budget. Flere skal med, få glæde af opsvinget og blive en del af arbejdsmarkedet.

- Vi skal i fremgangstider som nu også have fokus på, at mangel på arbejdskraft ikke får den konsekvens, at virksomheder må takke nej til ordrer. Det risikerer nemlig at sætte en stopper for opsvinget. Derfor har regeringen igangsat flere initiativer, der skal forebygge flaskehalse. Og regeringen vil fremlægge flere forslag på området.

- Som en del af aftalen om flere år på arbejdsmarkedet kan man frem til og med juni få udbetalt sin efterlønsopsparing skattefrit. Danskerne lever længere, og flere er ved bedre helbred end tidligere. Derfor er det afgørende, at flere, der kan, tager en ekstra tørn på arbejdsmarkedet og på den måde bidrage til at finansiere vores velfærdssamfund.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget