Arbejdernetværket

Jeg har brugt de seneste blog-indlæg på at analysere regerings finanslovudspil, og hvordan det vil forringe vores danske velfærdssamfund og Udkantsdanmark. Denne gang vil jeg dreje sigtekornet en anden vej, og se på nogen af de projekter jeg selv har gang i.

 

Som mange af jer sikker ved, har jeg en anderledes baggrund end de fleste politikere nu til dags. Min seneste afsluttede uddannelse er 10. klasse, og har derfor ikke nogen videregående uddannelse overhovedet. Jeg har arbejdet på landet i mine unge dage og derefter 17 år ved Aarhus havn. Folk som mig er ikke noget særsyn i den danske befolkning – halvdelen af danskerne er arbejdere eller faglærte.

 

Virkeligheden er dog langt fra afspejlet i folketinget, hvor kun 6% er arbejdere eller faglærte. Jeg finder dette problematisk. Ikke fordi jeg synes at akademikerne i folketinget gør et dårligt stykke arbejde. Jeg omgås mange akademikere i min dagligdag, hvilket er utrolig lærerigt. Men på samme tid er jeg fuldstændig overbevidst om, at de også kan lærer en masse af mig. Jeg har en hel anden erfaring og måde at gøre tingene på. Ens livssyn er anderledes efter mange år på arbejdsmarkedet – i hvert fald forhold til en person som har gået 5 år på universitetet. Problemet er bare, at arbejdernes holdning sjældent bliver hørt i debatten. Det skal der laves om på!

 

Jeg har derfor været med at starte Arbejdernetværket. Vi havde vores første generalforsamling i går (23/9), hvor jeg blev valgt som bestyrelsesformand, hvilket jeg er rigtig glad og stolt over.

 

Der er forskellige formål med Arbejdernetværket: vi vil først og fremmest forsøge at få flere arbejdere og faglærte ind i politik, så vi kan skabe et mere mangfoldigt folketing. Det er ikke nemt at føre valgkamp og være politiker, når man ikke har nogen akademisk baggrund eller kommer fra et bogligt hjem. Arbejdernetværket vil derfor ud på arbejdspladser og tage en debat omkring emnet, og gøre folk opmærksomme på, hvordan det er muligt at blive aktiv i politik. Der vil også blive lavet mere konkrete politiske tiltag såsom mentorordninger og kurser. Derved kan arbejdere og faglærte få bedre forudsætninger for at blive en del af dansk politik.   

 

Derudover vil vi arbejde for at gøre den politiske debat mere jordnær. Jeg tror, at en af årsagerne til at vi har mistet så mange vælgere til Dansk Folkeparti skyldes, at vi ikke har været gode nok til at kommunikere vores politik ud i et sprog, som arbejderen og de lavt uddannede forstår. Det vil vi uden tvivl blive bedre til, hvis der kommer flere faglærte og arbejdere i folketinget. Dansk folkeparti har været gode til at bilde de fattigste i vores samfund ind, at de varetager deres interesser. Jeg vil gerne slå en ting fast: Dansk Folkeparti er ikke et arbejder parti, og de varetager ikke arbejdernes interesser. Jeg håber inderligt, at vi kan få kommunikeret dette budskab ud, og derved tage nogen af vores gamle vælgere tilbage.

 

Indtil videre er Arbejdernetværket blevet modtaget rigtig godt, og jeg håber at tilslutningen vil forsætte. I skal være mere end velkommen til at komme med en kommentar, og give jeres mening til kende.

 

Synes i der er for mange akademikere i folketinget?

 

og hvordan føler du dig repræsenteret i folketinget?

 

Du kan følge fremtidige aktiviteter omkring arbejdsnetværket arbejdernetværket på Facebook:    

 

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Arbejdernetvaerket/147397885296199?ref=ts

 

God Weekend

 

Leif


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget