Skatteministeriet ansætter ny kommunikationschef

OPRUSTNING: Skatteministeriet ansætter for første gang en kommunikationschef. Det bliver den tidligere pressechef i Fødevareministeriet og medarbejder i Miljøministeriet Mette Thorn.
Skatteministeriets nye kommunikationschef hedder Mette Thorn.
Skatteministeriets nye kommunikationschef hedder Mette Thorn.
Niels Th. Dahl

Skatteministeriet opruster på kommunikationsfronten. For første gang ansætter ministeriet nu en decideret kommunikationschef, der skal fungere side om side med skatteministerens personlige rådgiver.

Valget er faldet på den 39-årige tidligere pressechef i Fødevareministeriet Mette Thorn, der i det seneste år har arbejdet som pressesekretær i både Miljøministeriet og Landbrugsraadet. Hun begyndte i stillingen mandag i denne uge og fortæller, at hendes funktion bliver både udad- og indadvendt:

"Jeg er først og fremmest ansat til at få ministeren og ministeriet mere i pressen. Men derudover er SKAT også en organisation, der har været gennem mange forandringer, så den interne kommunikation bliver også vigtig. Der er 8.000 ansatte spredt over 30 skattecentre, og vi skal sørge for, at alle kan følge med, uanset hvor de sidder i landet," siger Mette Thorn.

Fusion får betydning for kommunikationen
For nylig blev Skatteministeriets departement og SKAT fusioneret til én stor koncern, og det får nu også konsekvenser for kommunikationsenhederne. Tidligere var det således fhv. skatteminister Kristian Jensens (V) særlige rådgiver Peter Høyer, der stod for pressehåndteringen i Skatteministeriet, mens SKATs presseenhed stod for alle henvendelser til SKAT.

Jeg er først og fremmest ansat til at få ministeren og ministeriet mere i pressen.

Mette Thorn
Kommunikationschef i Skatteministeriet

Nu flyttes nogle af SKATs pressemedarbejdere ind til ministeriet, hvor de sammen med Mette Thorn skal håndtere de almindelige pressehenvendelser til koncernen, mens de resterende medarbejdere i SKAT skal fokusere på kampagner og lignende.

Frigør Arnfeldt til Lund Poulsens kriger-rolle
Det efterlader dermed skatteminister Troels Lund Poulsens (V) særlige rådgiver Peter Arnfeldt i en mere fri rolle.

Der spekuleres da også i, at Skatteministeriet og skatteministeren i det hele taget er udset til at skulle være en af regeringens spydspidser i den kommende valgkamp, der med stor sikkerhed vil komme til at fokusere på økonomiske og ikke mindst skattespørgsmål.

Troels Lund Poulsen har således selv kaldt ministeriet for et "kampministerium", ligesom han også allerede har gjort sig bemærket med valgkampsretorik, f.eks. da han for nylig advarede erhvervslivet mod at gnubbe sig alt for tæt op ad venstrefløjen, som han mente bl.a. Novozymes' topchef Steen Riisgaard havde gjort ved at tale til SF's landsmøde.

Med den nye struktur i Skatteministeriet får også Peter Arnfeldt nu mere plads til at gøre den bane klar for skatteminister Troels Lund Poulsen.

Dokumentation
METTE THORN:

Født 1970

Uddannet journalist 1997
Journalist på dagbladet Aktuelt 1997-2001
Journalist på B.T. 2001-2002
Pressechef i Fødevareministeriet 2003-2007
Odense-redaktør for Nyhedsavisen 2008
Kommunikationskonsulent i Landbrugsraadet 2008-2009
Pressekonsulent i Miljøministeriet 2009-2010
Kommunikationschef i Skatteministeriet 2010-


0:000:00