Nyt ledsagekort til mennesker med handicap

KORT NYT: Nyt ledsagekort skal gøre det mere enkelt for borgere med handicap at benytte offentlig transport sammen med en ledsager.
Pernille Diana Castle Møller

Social- og Integrationsministeriet, Transportministeriet og Kommunernes Landsforening (KL) har i samarbejde med Danske Handicaporganisationer (DH) lanceret et nyt ledsagekort.

Ledsagekort erstatter tidligere kort og skal gøre det nemmere for mennesker med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse at dokumentere deres ledsagerbehov, når de færdes i det offentlige rum. Dvs. når de skal med tog, bus, i teatret, på museum eller lignende.

”Det nye ledsagekort kan bruges fuldstændig som det gamle. Kortet er mere nutidigt, og man kan nøjes med det ene kort. Vi mener, at det vil skabe ro ved billetlugen, at der ikke er flere kort med forskellige regler,” siger Stig Langvad, formand for DH, iflg. pressemeddelelse fra Social- og Integrationsministeriet.

Desuden skal kortet gøre det muligt for borgeren at få hjælp til ind- og udstigning samt rabat på bus- og togrejser hos selskaber, som udfører servicetrafik.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00