Dronningen: Angst gør os svage

NYTÅRSTALE: I skæret af terror i 2015 opfordrede Dronning Margrethe danskerne til at "vise agtpågivenhed. Men vi skal leve vores hverdag med fortrøstning og med godt mod – ja, med godt humør, for angst gør os svage." Hun oplyste, at Prinsgemalen "går på pension".

Dronning Margrethe holdt sin nytårstale direkte fra Fredensborg Slot. Talen indeholdt formaning til danskerne om at være agtpågivne, men også til at møde hverdagen med godt humør. 

Hun opfordrede danskerne til at finde en balance mellem hensynet til fællesskabet og egne muligheder:

"Vi kan ikke alle det samme. Vi behøver ikke for enhver pris gøre som alle de andre; men vi skal heller ikke have så travlt med at være enestående, at det går ud over vores samvær og samfølelse med de andre."

Talen indeholdt også noget så særegent som breaking news, idet Dronningen om sin ægtefælle, Prins Henrik, sagde:

"Jeg vil i aften rette en særlig tak til Prinsgemalen. Min mand har besluttet, at tiden nu er inde for ham til at ”drosle ned” – til, hvis jeg må sige det på almindeligt dansk, at gå på pension. Fremover vil Prinsgemalen derfor kun i meget begrænset omfang tage del i de officielle arrangementer, som igennem så mange år har været en naturlig del af hans liv. Det er hans beslutning, jeg forstår den, og jeg respekterer den. Jeg er min mand dybt taknemmelig for al den støtte, hjælp og inspiration, han har givet mig igennem alle årene. Jeg ser frem til, at jeg fortsat kan varetage mine opgaver, og at jeg stadig har min mand at støtte mig til, selvom det bliver mindre synligt."

Altinget.dk bringer her den royale nytårstale.

 

Forrige artikel Julesamtale med Dan Jørgensen Julesamtale med Dan Jørgensen Næste artikel Jan Juul bliver ny partisekretær for S  Jan Juul bliver ny partisekretær for S