DH: Kommuner fravælger VISO af pengemangel

NYHED: Kommuner bruger ikke VISO, fordi de efter strukturreformen selv skal betale hele regningen, siger DH. En kritik, som KL afviser.
Foto: colourbox.com
Kristine Bertelsen

Vi arbejder på at gøre det mindst lige så godt som amterne. Og vi har fået de samme beløb, som tidligere var tildelt amterne.

Tove Larsen
Formand for social- og sundhedsudvalget i KL

Det er for dyrt for kommunerne at følge VISO's vejledning om hjælp til personer med svære handicap. Det mener Danske Handicaporganisationer (DH). Fra flere af dets medlemsorganisationer hører DH, at kommunerne er tilbageholdende med at benytte sig af VISO's vejledning.

"Det er min vurdering, at kommunerne er bange for at benytte sig af VISO. Kommunerne har en økonomisk interesse i at finde løsninger, der er så billige som muligt. Og det kan være dyrt at spørge VISO," siger Stig Langvad, formand for DH.

Kommuner står alene med udgifter 

Dokumentation

Karen Jespersens (V) opsang til kommunerne 

Karen Jespersen sendte mandag et notat til Folketingets Socialudvalg med to kortsigtede initiativer for, hvordan VISO kan forbedre sin praksis. Men velfærdsministeren lægger ikke skjul på, at det først og fremmest er kommunernes ansvar, at borgerne får den rådgivning, de har brug for.

Se link til Karen Jespersens notat.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00