Små kommuner har ikke mål for ulighedsbekæmpelse

ULIGHED: 86 procent af de små kommuner har ikke sat konkrete mål for at mindske social ulighed på sundhedsområdet. Dansk Sygeplejeråd vil tvinge kommunerne.
Foto: Julie Charlotte Christensen/ Altinget
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Når Forebyggelseskommissionen er kommet med sine anbefalinger, så bør man på nationalt plan sætte nogle mål. Og kommunerne skal så umiddelbart bagefter forpligtes. Men med kravene fra regeringen er det vigtigt, at man samtidig giver kommunerne penge til en øget indsats på området.

Connie Kruckow
Formand, Dansk Sygeplejeråd

Mens politikerne på Christiansborg står på tæerne af hinanden for at tale om behovet for at mindske den sociale ulighed i danskernes sundhedstilstand, kører langt de fleste små kommuner af sted uden mål på området.

25 af landets 30 kommuner med under 35.000 indbyggere har ikke sat sig konkrete og målbare mål for, hvordan de vil mindske den sociale ulighed på sundhedsområdet.

Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Megafon har foretaget for Dansk Sygeplejeråd. 80 ud af 98 kommuner deltog i undersøgelsen, hvor den øverste administrative leder på fagområdet blev spurgt.

0:000:00