Regeringen opretter heldagsskoler i ghettoer

UDSPIL: Regeringen lægger op til, at eleverne i socialt belastede kvarterer skal i heldagsskoler. Ekspert vurderer, at ideen er god, hvis det ikke blot bliver en udvidelse af konventionel skolegang.

Det nye udspil 'Ghettoen tilbage til samfundet' vil blandt andet ændre folkeskoleloven, så man kan tage heldagsskoler i brug for at komme ghettoernes svage elever til undsætning. Det skal ifølge udspillet være muligt for kommunerne at oprette heldagsskoler, hvis der er pædagogiske begrundelser for det, som for eksempel, der hvor ca. 40 procent eller flere elever er tosprogede, eller en stor andel af eleverne har et betydeligt behov for sprogstøtte.

Ifølge ghettostrategien vil "den øgede undervisningstid give mulighed for større faglig fordybelse og tilrettelæggelse af aktiviteter i tilknytning til undervisningen, der styrker elevernes forståelse for og deltagelse i det omgivende samfund".

En af regeringens planer er tilrettelæggelsen af et skoletilbud, hvor eleverne kan lave deres lektier i skoletiden, hvilket giver bedre muligheder for faglig udvikling, især for elever fra hjem, hvor forældrene ikke i så høj grad kan støtte op om børnenes læring.

0:000:00