Analyse: Corona blev fremkaldervæsken, der afslørede den manglende politiske indsigt i civilsamfundet

ANALYSE: Skævt konstruerede hjælpepakker rejser spørgsmålet om, hvor godt politikere og embedsmænd egentlig forstår det civilsamfund, de ellers lovpriser ved festlige lejligheder. 

Coronakrisens hjælpepakker har blotlagt store huller i beslutningstagernes viden om civilsamfundet. 
Coronakrisens hjælpepakker har blotlagt store huller i beslutningstagernes viden om civilsamfundet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Spørgsmålet er, om Slotsholmen ligger inde med tilstrækkeligt med viden til at regulere den virkelighed, der ligger uden for kanalerne?

Carsten Terp
Redaktør, Altinget Civilsamfund

En fremkaldervæske er i de seneste måneder skyllet ind over landet og har fået forhold, der hidtil har ligget gemt i skyggerne, til at fremstå klare og tydelige.

I civilsamfundet har man længe talt om, at den politiske forståelse for det civile samfunds anatomi kan ligge på et meget lille sted. Ikke sådan at forstå at sympatien har manglet. Den er kommet tydeligt til udtryk gennem tiden i lange rækker af politiske skåltaler.

Det er, når ordene skal omsættes til handling, at frustrationen har indfundet sig. For så, har det lydt, har politikerne været vanskelige at nå og indsigten hos såvel embedsværk og politikere svær at få øje på.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00