Beskæftigelsesminister beskyldes for smøl

NYHED: Elisabeth Geday (R) kritiserer Beskæftigelsesministeriet for at holde på rapporten om 300-timers-reglen inden samråd.
Elisabeth Geday (RV) anklager beskæftigelsesministeren for at smøle med rapport om 300 timersreglen, så Arbejdsmarkedsudvalget først fik den umiddelbart inden et samråd med ministeren.
Elisabeth Geday (RV) anklager beskæftigelsesministeren for at smøle med rapport om 300 timersreglen, så Arbejdsmarkedsudvalget først fik den umiddelbart inden et samråd med ministeren.
Marie Louise Gørvild

Det er ikke særlig god service overfor Folketinget. Forløbet har givet beskæftigelsesministeren uger til at være forberedt til tænderne, da rapporten endelig blev fremlagt. Medlemmerne af arbejdsmarkedsudvalget har haft ganske få timer til at reagere.

Elisabeth Geday
Arbejdsmarkedsordfører (RV)
Elisabeth Geday (R) er godt gal på Beskæftigelsesministeriet. Hun mener, at ministeriet har tilbageholdt undersøgelsen om 300-timers-reglen. En undersøgelse, der dannede grundlag for Arbejdsmarkedsudvalgets samråd med beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) mandag 17. september. 

"Beskæftigelsesministeriet oplyser, at rapporten først var færdig i sidste uge. Men på side 2 i rapporten står der, at den er fra august 2007. Det kalder jeg en indrømmelse, der vil noget. Hvordan kan det være, at det har taget så lang tid at offentliggøre rapporten," kritiserer Elisabeth Geday. 

Elisabeth Geday påpeger selv, at det har købt beskæftigelsesministeren tid til at reagere på et skuffende resultat af 300-timers-reglen.

"Jeg ved ikke, hvad der er foregået i de tre uger, hvor Beskæftigelsesministeriet benægter at have haft resultatet. Men man har jo lov at tænke sit. Sagen om 300-timers-reglen er politisk meget følsom og tallene har næppe passet ministeren særlig godt. Derfor sidder jeg med en fornemmelse af, at der er foregået en dialog med Ankestyrelsen om, hvorvidt tallene kan tolkes på andre måder." 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00