Boligintegrationen skal løftes af alle

KLUMME: Hvis integrationen på boligmarkedet overlades til de mindst ressourcestærke beboere i den almene sektor, er det dømt til at gå galt
Erik Holstein

Modvirkning af ghettoisering er en bestræbelse næsten alle politiske partier officielt bekender sig til, men praksis har været en anden

Erik Holstein
Redaktør af Altinget|Integration
INTEGRATIONEN AF INDVANDRERE i boligområderne skal løses af hele befolkningen: Såvel af lejere i den almennyttige sektor, af lejere i det private udlejningsbyggeri – som af boligejerne. Men tendensen er i stadig højere grad, at det er udelukkende er beboerne i den almennyttige sektor, der skal klare boligintegrationen.

Når integrationen i boligområderne er så vigtig, skyldes det ikke mindst, at der her bør foregå en vigtig socialisering til det danske samfund. Det er i boligområderne, de almindelige samfærdselsregler føres ud i praksis, og det er her de sociale kontakter knyttes. Det er her netværk opbygges, netværk der også har direkte betydning for mulighederne for at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Blandede boligområder med både indvandrere og danskere er – sammen med blandede skoler – den bedste sikring mod, der opstår parallelsamfund med normer, der er i direkte modstrid med det omgivende samfunds normer. Modvirkning af ghettodannelse er en bestræbelse næsten alle politiske partier officielt bekender sig til, men praksis har været en anden.

De favorable vilkår for ejerboliger og konstante huslejestigninger i den almennyttige sektor er på vej til at jage en stor del af ressourcestærke beboere væk fra den almennyttige sektor. Resultatet: Øget etnisk og social ghettoisering af den almennyttige sektor.

0:000:00