Debat: Man kan ikke straffe sig til integration

DEBAT: Penge til lømler kan virke uretfærdigt, men være yderst nødvendigt for at komme integrationsproblemerne til livs. Kig blot med skræk på Malmø, skriver Thomas Johannes Erichsen, cand.mag. i moderne kultur. 

Af Thomas Johannes Erichsen
Cand.mag. i moderne kultur

Uanset om bageren fra Tingbjerg har en småkriminel fortid eller ej, så har den massive eksponering af det smadrede bageri haft en positiv effekt. 

Bevågenheden har med al sandsynlighed fået bøllerne til at tænke sig ekstra om, inden de kræver beskyttelsespenge i ghettoen igen.

Politiets og politikeres fokus på problemet har understreget, at hvis først hærværket og truslerne bliver anmeldt, så får sagen opmærksomhed fra højeste sted. Til enhver, der bliver afpresset, lyder opfordringen derfor: Stå frem.

Penge til lømler
Og ligeledes en opfordring til politikerne. Som debattør Niels Jespersen skrev i Politiken, koster integration penge og mange af dem.

”Penge, der skal gå til socialarbejdere og bedre muligheder for de unge, såsom bedre erhvervsskoler og flere lærepladser. Alt det, borgerlige politikere og meningsdannere fnyser hånligt ad og forringer i dagligdagen.”

Præcis. De borgerlige må forstå, at man hverken kan straffe eller patruljere sig til integration, der er brug for at investere mere i etnisk ungdom.

Ja, drengene burde tage sig sammen, men det er svært, hvis man ikke har forbilleder med hjemmefra.

Ja, det kan forekomme urimeligt, at penge skal bruges på lømler, men alternativet er, at ghettoerne forsumper yderligere, bliver sværere at slippe ud af og mere usikre at bevæge sig ind i.

Lad Malmø være en lektie
Det er tydeligt, hvad der sker, når man lader boligområderne sejle deres egen sø. Det har man gjort i Malmø, og her er situationen alvorlig.

Hvis et bageri bliver smadret i Tingbjerg, så bliver en politistation angrebet på den anden side af sundet. Især 2015 var et slemt år for Malmø, hvor bydelen blev ramt af over 30 eksplosioner, primært fra granater.

Velfærds-Sverige er svært at genkende, og det må ikke ske herhjemme.

Lars Løkke Rasmussen har bebudet, at han vil rive beton ned i de udsatte områder, åbne parallelsamfundene og genhuse folk på ny. Det lyder godt, men igen, det vil koste mange penge. Er regeringen klar til det?

Dansk Folkeparti er tilsyneladende godt tilfreds med, at nydanskere, indvandrere og flygtninge er henvist til ghettoen. ”Vi vil hellere samle dem på færre enheder, så der er bedre styr på dem,” siger Martin Henriksen.

Men der er ikke styr på noget som helst, når man koncentrerer udsatte befolkningsgrupper, så de sociale problemer og adfærdsmønstre reproduceres, eller som i Malmø, forstærkes.

Dårligt for alle, undtagen de yderligtgående
Jo mere ghetto, jo mere kriminalitet, i Sverige såvel som herhjemme. Det er dårligt for etniske børn og unge, der vokser op i kvarterene, og det er dårligt for enhver, der må døje med utrygheden i hverdagen.

Det er dårligt for samfundets sammenhængskraft, og det er sådan set kun godt for de yderligtgående partier, der vil løse problemerne med politi og militær frem for muligheder og uddannelse.

I en perfekt verden makkede utilpassede unge ret, når politiet bankede på døren. Vi lever ikke i en perfekt verden, og der er brug for tiltag, som kan styrke de unges tro på en fremtid – inden for lovens rammer.

Forrige artikel Ældre Sagen: Regeringens forslag løser ikke samspilsproblemet Ældre Sagen: Regeringens forslag løser ikke samspilsproblemet Næste artikel Handicapformand: Glem ikke os med handicap i det nye medieforlig Handicapformand: Glem ikke os med handicap i det nye medieforlig
 • Anmeld

  Christian X

  Man kan ikke straffe sig til integration

  Man kan heller ikke købe sig til integration
  Integration kommer heller ikke af at vende den anden kind til.

  Integration kommer kun når enkeltindivider anbringes i grupper med en monokultur. Der vil nødvendigheden få et individ til at søge at overvinde de udfordringer, der altid vil være.

  Alle andre drømmescenarier er dømt til at mislykkedes - uanset hvor mange romantisk forblommede ord, man prøver at rode sig selv og andre ind i.

 • Anmeld

  Morten Holgersen , Nye Borgerlige, · Entreprenør

  Der skal ikke integreres nogen! For det kan man ikke.

  Som ovenstående; jeg er fuldstændig enig.

  Det er assimilation der kaldes på, og dem der ikke vil assimileres, har intet her at gøre.
  mvh

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Betaling eller fordeling

  Som vanligt er det betaling til eller fratagelse, der dominerer.
  Hvor er fordelingen af midlerne så det sker ikke for små grupper, med de og til dé absolut største grupper i antal spredt på mange
  Og flest små grupper i de lavste indtægter, da det for kapitaler og såkaldte ejere er lettest og billigst at bruge økonomisk magt mod små grupperne.
  Men med en mere lige fordeling af de økonomiske midler, sikre og befordre større tryghed i større grupper og for hele befolkninger.,med både tryghed og sikring mod desperate gruppers aktivitet mod fællesskabet.
  Som historien beviser er det dér nærmest og bedst fjernes, via en både forståelig og mere ligelig fordeling af fællesskabets samlede produktion
  Som netop i virkeligheden forsætter og begrænser uligheden og dermed ikke fjerner fællesskabets sammenhængs kraft.
  Som er limen der holde fællesskabet samlet og ikke spreder det.
  Som de er og foregår i stadig større og større grad, samtidigt som antallet af fattige stiger overalt.
  Eks 85%af indtægt stigning der er sket i år 2017 er havnet hos 1% af det samlede befolknings tal
  Samt at de foresatte berigelser af enkelt individer forsættes i større grad end de tal der er fremført med og ved at 6-8 enkelt individer ejer samme værdier som 1/2 delen af klodens samlede befolkning altså at disse enkelt individer ejer mere end 3,5milliarder mennesker sammenlagt.
  De er årsagen til de stigende uroligheder over hele kloden BLANDT MENNESKENE, og sålænge disse begærlige støttes af de politiske magthaver i og med fordelings politikkens ensidige betingelser kun fortsættes, så længe vil uroen med krige o.l kun stige,
  Så simpelt og kompliceret er det at styre og forhåbentligt med ønsker om at, både udvikle demokratierne og civilisationerne for og til menneskerne og alt levende på kloden.

 • Anmeld

  Ejnar Christensen · Direktør

  Hvad er reel sket

  Kun politiet ved om der var tale om beskyttelsespenge. Hærværk måske på bestilling, da cafeen var truet med lukning af levnedsmiddelkontrollen. Bøde 5000 krsom han ikke kan/ vil betale. Og mange påbud og efterfølgende betale for extra tilsyn. Bixen var på vej til lukning. Så lidt sympati på lukningen. Ali er 19 år jer. Hans papirer. Men i virkeligheden 21. Men det blev løjet væk for at få ophold.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Enkelt imdivid eller problemet kun uskkerhed

  Uanset som i dette her er et eks eksemplar,som alt andet lige er letrrer at udstille fro de med fordækte formål enten begærlighed eller razisme,og allerværst samlet som formålet
  For uanset hvem og hvad vi er,så skal sikkerheden være gældende for os alle
  AKKURAT som den demokratiske sikkerhed,som endog også,, er gældende for en som MORTEN MESSERSMIDT og partiet han er medlem hos, da begeg har erkendt deres skyldighed.
  Det er den sikkerhed for alle borgere uanset,i et samfund ,som det danske er under trussel ,uanset ,af hvem og hvad.
  Så at manipulationene flytter fokus fra mængden og til individet, jae konkludere selv, og ærligt.
  Det er nøjagtig samme usikkerhed som manipulationerne fordre ,bare med forskellen . at volden er mere synlig for os alle,og derfor lettere at både forholde og reagere imod, men "volds" forskellen er ikke tilstede i og med udførselen.

 • Anmeld

  Vagn Ruhoff Hansen

  Begge løsninger kan ikke stå alene - pisk eller gulerod er ikke entydige løsninger

  Det er logisk, at hårdere straffe og dårigere behandling ikke gavner tilliden og troen på det danske samfund.
  Imidlertid hjælper det heller ikke kun at poste penge i socialt arbejde.
  Kærlighed og konsekvens skal gå hnd i hånd .
  Vi er nødt til at se i øjnene, at vi ikke kan forvente, at alle ser hvor fantastisk et samfund vi reelt har i Danmark.
  Derfor må vi vie hurtige og hårde konsekvenser , hvis der sker brud på reglerne - og bagefter være villige til at hjælpe personerne videre.
  I længden er det billigere og bedre, at gøre "ghettoe-beboerne" til gode og stabile samfundsborgere, ved at skubbe dem i uddannelser og hjælpe dem i job.
  Når først man er etableret i trygge rammer, hvor man ikke skal se sig over skuldren efter rivaler og politifolk hele tiden, vil bandelivet miste meget af sin tiltrækning.
  Reelt er de med i banderne for at skaffe penge og finde et ståsted, hvor de bliver accepteret - her skal vi finde alternativer.
  Samtidig skal vi være klare i spyttet overfor personer uden dansk statsbrogerskab: Følge reglerne eller find et andet land!
  Vi har ikke behov for flere "Levakovic-sager" til at forplumre debatten

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Entydighed åben eller skjult

  Det Vagn beskriver ,,har vi levet efter i mange år og med hvilken succes,,eller skal det skrives ,som det er i virkeligheden ,med den skjulte dagsorden =fiasko

  Eller som Vagn beskriver formen for og er den benyttede :::

  """Samtidig skal vi være klare i spyttet overfor personer uden dansk statsbrogerskab: Følge reglerne eller find et andet land!
  Vi har ikke behov for flere "Levakovic-sager" til at forplumre debatten:::"""

  Det er meget enklere og endnu mere kompliceret.

  For skal vi i Danmark ændre noget som helst ,er det medog efter samme fordeling ,,,,som nu er brudt ned,,,, men var denne og disse fordelinger af den rigdom vi alle er med(var) til at skabe,samlet .

  Og uanset politisk ståsteder vil det og reelt er og forbliver eneste realistiske mulighed ,for at få og skabe en samfunds balance,der både mærkes og opleves for og af alle i samfundet uden undtagelser.

  Og alt det og disse falsummmer ,,med at sådan er der ingen der gør,som florere i Danmark og faktisk i alle såkaldte udviklede lande,med demokrati vel og mærke ,,også for og af alle,,,samt at alle deltager ,med ligeret og ligeværdet som bærende og virklige betingelser og rettigheder,,, for os alle.
  Og Vagn samt andre beskriver med manipuleringen som målet (som er meget tæt på ,at også være nået) ,,, er det netop det,,vort demokrati benytter i nutiden,og arbejder for at benytte og udforme demokratisk endnu mere for fremtiden i Danmark og EU.
  Og stadig er Danmark, uden hverken ligeret ,ligeværd og ikke mindst lige betingelser, og muligheder,for os alle i Danmark, uanset hvor mange gange "mantraet" gentages , om vort lige samfund,,, som er mere lige end godt er iflg egoernes holdninger og mål,samt formål.
  Her er de allerværste hindringer for at vi kan og overhovedet ,får skabt et både ,demokrati med og som et velstående land og med en lige fordelt befolkning.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Et ønske om at se virkeligheden

  Social entreprenør: Glem bistand – det er arbejde, der løfter folk ud af fattigdom.

  Dette siger næsten det hele ,, og skrevet af en der har oplevet ,gennemlevet det
  Så læs hvad erfaringer siger ang samfundets muligheder,som ved at benytte denne mulighed, er nærmest uendelige .
  Men det kræver og forudsætter viljen til det for Danmarks del.

 • Anmeld

  Torben Bach Sørensen · Jordnær debattør

  VI HAR LAGT OS FLAT NED

  Hvem har egentlig besluttet at vi overhovedet har et integrations problem ?

  Jeg har spurgt rundt omkring: "Ingen rækker armen op når jeg spørger hvem der har inviteret muslimer til Danmark."

  Hvem er så naiv at tro at man kan ændre andre folkeslags kultur, bare ved at give dem husly i en helt anden ?

  Tankevækkende at det stort set udelukkende er elitære højtuddannede, som har tilladt sig at missionere naiv humanisme overfor snusfornuftige kritiske danskere, danskere som baserer deres fornuft på livserfaring og jordnær logik.

  Det er ved at være sidste udkald for Danmark.

  Man er ikke racist ved at kræve stop for indvandring og familiesammenføring. Man er bare glad for Danmark, vort sammenhold og ligeværd.

  Det er simpel jordnær logik - NU - at tage drastiske udanske midler i brug.

  Fornuftige jordnære danskere har i for mange år blevet manipuleret af journalister, kommentatorer, chefredaktører og ukloge politikere, der ivrigt har brugt medierne til at pusse deres "naive glorie dumheder" i de korrekte cirkler.

  Til trods for "svinerierne" fra Bo Lidegaards Disciple i DR og Politiken, er sandheden om indvandringes kæmpe konsekvenser ved at gå op for folketingets medlemmer.

  OG IKKE FLERE DUMHEDER FRA DEN SELVBESTALTEÐE ELITE OG HIMMERIGS POLITIKERE.

  DE HAR NEMLIG VIST SIG AT VÆRE RESISTENTE OVERFOR SUND FORNUFT OG JORDNÆR LOGIK.

 • Anmeld

  V. Brodthagen

  Frihedsstøtten 1792-1797

  På Frihedsstøtten, symbolet for bondens frigørelse under De store Landboreformer og rejst af borgere for at fastholde Frederik 6 på reformerne, - står følgende inskriptioner på hhv. øst-og vestsiden af obelisken:
  "Kongen kiendte
  at Borgerfrihed bestemt ved retfærdig Lov
  giver Kærlighed til Fædrelandet
  mod til dets Værn
  lyst til Kundskab
  Attraae til flid
  Haab om Held"

  "Kongen bød Stavnsbaandet skal ophøre
  Landboe Lovene gives Orden og Kraft
  at den frie Bonde kan vorde
  kiek og oplyst
  flittig og god
  hæderlig Borger
  lykkelig"
  (forfattet af Th. Thaarup 1797).
  Med industriarbejdernes og husmændenes organisering samt med kvindebevægelsen blev friheden, ligheden, arbejdsomheden og ansvarligheden generaliseret i dette unikke land.
  I hvilket muslimsk land ser vi disse Oplysningstidens idealer, denne produktivitet - flid og kække oplysthed, denne hæderlige borgerlighed og lykke kombineret med solidaritet virkeliggjort?
  Den muslimske kultur er og bliver uforenelig med vores smukke nation.
  Assimilation eller repatriering! Vi hverken kan eller skal købe eller tvinge os til integration. Det første viser vores underkastelse. Det andet fremmer deres ønsker om/lyst til krig mod de 'vantro'.

 • Anmeld

  Ib Nieman · Efterlønner

  Og man kan heller ikke betale sig til den

  De sidste 40 års fejlslagne integrationsprojekter har bare kostet og kostet.
  Det har ingen gavnet, at fremmede har fået betalt ophold, bolig, uddannelse og masser af fornøjelser - faktisk jo mere kriminel, des flere skatteyderbetalte tiltag
  Løsning 1, 2 og 3 = repatriering

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  De sidste 40 års fejlslagne integrationsprojekter har bare kostet og kostet.

  Selvføh geligt har de ostet samfundet,da de samfundsborgere der startede importen, kun vil hæve overskudet uanset hvorfra de stammer .
  Men aldrig bare beatle den løn som er aftalt,og dette medføre,som dets ses for lidt betaligbare boliger,for lavt lønsgrupperne,når de udelukkes både fra arbejdsmarkedet og når lønnen er langt under mindstekravet ,som er aftalt osv etc uendeligt somdet kan ses og mærkes overalt i vort demokrati,og såkaldte velfærds stat.

 • Anmeld

  Søren Ferling

  Endnu er akademiker, der ikke forstår islam

  Erhverv en smule kundskab om emnet, du skriver om, før du skriver.

  Der er tale om et velkendt mønster, der stile og roligt giver islam mere og mere magt - for ikke at blive voldelig.

  Artiklen er endnu et eksempel på menneskelig og kulturel analfabetisme i en ideologisk vildført elite.

  De omtalte fænomener viser at elitens indvandringsprojekt er en humanitær ulykke. Elitens ansvar er tungere end den kan bære.

  Med islam er det enkelt. Man har to muligheder. Evig lavniveauborgerkrig eller selvopgivelse og underkastelse under sharia. Det viser al erfaring i dag og ned gennem historien.

  Eliten vælger så at søge at redde sig selv og overgiver land og befolkning til islam.

  Det er iøvrigt også et træk man finder ned gennem historien.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Race renhed?

  Har vi ikke hørt dén slags "fornuft" før lige sydfor, og også med bevogtede grænser, det som vedk ønsker er at vi danskere af alle lukker døren for andre det menes ikke vil ændre Levevis, som hvis de ikke vil bruge "vores"levevis,, ikke skal lukkes ind i al vor selv tilstrækkelighed OG selvglade lille land, vi kan slet ikke rumme så mange osv etc
  Helt ærligt hvor mange af os danskere er racerene øøø,, selv de værste har sørme navne som Messersmidt osv, mon stammen er rent dansk, og hvad samt hvem ér dét i vort sammenrend der betegner os selv som danske.
  Heldigvis er det ganske få der er faldet for dette fatale egotrip
  Da vi nu har adgang til mange informationer helt selvstændigt, uden statsmagt til at aflæse vor søgen,,, men nu Kun,, med private firmaers overvågning døgnet rundt
  Men det betyder absolut intet bare de ikke kommer over vor bevogtede grænse.,, nåee de er jo allerede hos os i stuerne, så hvad skal vi med politiet ved grænserne?!!?! 😊 endnu har ingen kunnet påvise visdommen, mange forsøger alligevel og til stadighed at gøre det.
  Kendsgerningerne siger noget andet,, at det hverken er de "fremmede" eller andre end vore dansk familiers afkom, der nu grundet i at politiet trods mindre antal forbrydelser står ved grænserne fremfor at beskytte alle de urolige, trods at kriminelle er faldet i antal, men utrygheden er steget utroligt nok
  Det må altså være alle de fremmede, som heller IKKE har krævet det store antal boliger, som reg og støttepartiet selv med de prisstigninger der foregår i Danmarks boligmasse.
  Såee hvad med at få udfyldt de mangler på arbejdskraft, som både DI og DA samt DF skriger ud der er mangel på.... Som også foregik da vi var over 300000 uden arbejde.
  Så hvad råber de efter, ,, kunne det være billigere fremfor flere thjaee hvem ved!! 😊
  Det gør alle de fornuftige og realistiske, og ved også at dette og denne egoistiske jagt,,, mærkeligt nok også afføder skrækken for det ukendte, uanset art, beskaffenhed osv
  Prøv lige at tænke fordeling ,, i og for Danmark også for de dér ikke kan og især dé dér ikke vil, så er løsningen nok lettere at nå samlet. For alle de dér ikke hverken er eller høre.
  Men er skræk lammet.

 • Anmeld

  Torben Bach Sørensen · Jordnær debattør

  SÆREN FERKING

  Jeg læste din kommentar med stor fornøjelse.

  Endnu en snusfornuftig dansker, der har et klogt jordnær forhold til både Islams indbyggede natur - og en stor gruppe af bedrevidende elitæres naive flugt fra virkelighedens konsekvenser.

  En katastrofe at både Islam og denne naive gruppe af elitære - stadig er dybt skadelige for dansk kultur og sammenhængskraft.

  Måske er der sket irreversibel skade.

 • Anmeld

  Torben Bach Sørensen · Jordnær debattør

  Undskyld Søren Ferling

  Æv med automatisk stavekontrol

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  "Den Store Bastians" opdragelsesmetoder ?

  Godt, tankevækkende indlæg, Thomas Johannes Erichsen. Stof til eftertanke.
  Er også helt enig med Vagn Ruhoff Hansen i, (citat) "Begge løsninger kan ikke stå alene - pisk eller gulerod er ikke entydige løsninger".
  "Den store Bastians" opdragelsesmetoder, burde være forladt for mange, mange år siden, men når man lytter til debatten, kan man tvivle på, om man er nået meget længere....siden 1845...i hvert, når det handler om børn og unge, man ikke personligt kender og måske kun har hørt om som noget fremmed og ukendt.
  "Den store Bastian" er en børnebog skrevet og tegnet af en tysk børnelæge fra Frankfurt, Heinrich Hoffmann, i 1845. Bogen indeholder en samling børnevers og -rim, som skal lære børn, hvor dårligt det går den, der ikke opfører sig ordentligt.
  Selv om bogen er gammel, giver den alvorlige associationer til holdninger, nedladende. diskrediterende og splittende udtalelser selv fra ansvarlige, ledende politikere, der har skrevet under på, at de vil overholde Grundloven.
  Lad os holde fast i vores danske værdier og værdighed.

  Vi lever i en verden, der har åbnet sig. Selvfølgelig skal vi have styr på, hvem der kommer ind i vores land, og vi skal bestemt også værne om, at alle mennesker i Danmark bliver behandlet ordentligt jfr Grundlovens bestemmelser med retten til at tro, mene og ytre sig frit. Gør vi ikke det, mister vi vores danske værdighed og vores danske værdier.
  Hvis vi udvælger bestemte befolkningsgruppers børn og unge og behandler dem, som Den Store Bastian anbefalede....dypper dem i blæk og ruller dem i tjære....så er vi ganske enkelt gået mentalt i stå.
  ....
  Ganske vist ender mit fødenavn på ..sen. Men vi har også et meget udenlandsk, "fint" familienavn på min mors side. Hendes oldefar var godsejer på Fyn, og familien var engang blevet "importeret" af en af vores gamle konger, der havde brug for dygtige embedsmænd. Så mor havde brune øjne og mørkt hår. Når vi har særlige navne, kan vi kun håbe på, det ikke når så vidt, at vi skal til at fremvise slægtstavler for at kunne blive anerkendt som ?rigtige danskere? ...og undgå at blive behandlet efter Den Store Bastians særlige metoder..

 • Anmeld

  T. Nedergaard

  Dygtige embedsmænd

  Danmark vil gerne have kloge hoveder fra andre lande, især Vesten, men det afslører kæmpestor naivitet at sætte intelligente embedsmænd lig med invasionen af muslimer og alle deres mørkemænd. Dem har vi i k k e brug for.
  De har alle verdens rettigheder til at leve hjemme i deres eget land. Lad dem gennemføre menneskerettigheder osv. der, hvis de ønsker det. Men det er der ikke plads til i sharia eller under alle de endeløse lavniveauborgerkrige, som når som helst udvikler sig til krige.
  En skandale, at vi passivt ser på, at kurderne, der har bekæmpet den monstrøse terrorbevægelse, bliver slagtet og bombet i stykker. Dem burde vi have sympati for.
  Den store Bastian er vand i sammenligning med den muslimske børneopdragelse. Hvad med at kritisere muslimsk opdragelse! Hvad med at forlange arbejde og assimilation af alle, der modsætter sig vores værdier. Det er ikke danskerne, der er noget i vejen med! Der er religionsfrihed i Danmark, ikke frihed til at undergrave vores samfund, stat og menneskesyn med voldelige midler og i stadigt voksende parallelsamfund.

 • Anmeld

  Karsten Larsen · Cand psych

  Det er islam, der er kriminel stamme- og klan-kultur.

  islam er primitiv stamme- og klan-kulltur, hvor Stammeguden, stammen, imamerne, klanerne og familierne bestemmer ALT. Alle udenfor stammen er fjender. De/vi skal udnyttes og endelig dræbes. Stammediktaturet er målet. Den enkelte muslim er undertrykt undersåt i muslim-stammen. Selvstændige tanker og handlinger er forbudt. Drenge opdrages til at optræde som stamme-krigere. Opdrages til at reagere vildt og i flok, hvis der blot stilles spørgsmål til deres oldtid stamme-kultur. Stamme-kultur, som inter har med religion at gøre (hvad vi er bildt ind). Religion handler kun om PERSONLIG tro. Muslimer har selv-modsigende tvangs-tro og ubetinget stamme-loyalitet. Det er en oldtidskultur, stamme-kultur, som også plagede Europa før kristendommen fik adskilt TRO - som ethvert menneskes ret til at have - eller ej - en tro på en gud/højere magter fra KEJSERENS RIGE (nu demokrati). islam er et non-sekulært livssyn. Stammeguden Allah bestemmer alt. Det vestlige livssyn er SEKULÆRT: tro og politik er adskilt. islams mål er et oldtidigt stamme-diktatur.

 • Anmeld

  V. Brodthagen

  Godt indlæg Karsten Larsen!

  Hvad skal der til, for at den indsigt i islams primitive stamme- og klankultur trænger igennem alle fortrængningerne, rationaliseringerne, idealiseringerne, undskyldningerne, fornægtelserne og bortforklaringerne hos den såkaldte 'elite' i de snakkende klasser?
  Dem, der lever i parnasset fjernt fra klanernes hæslige parallelsamfund og blot forsvarer deres eget fordrejede verdenssyn samt misforståede interesser?

 • Anmeld

  ,Erik Pedersen

  Stammer

  Hvilken stat, samfund, religion politisk holdning osv

  Er ikke som du beskriver særskilt islam.
  Det problemet består af er rent og dødeligt er simpelthen magt og begær forenet og formet således dets udseende,opfattelse,og helt bevidst skabte format skal og ér bevidst manipuleret så det er og bliver religiøst,politisk og nationalt misforstået som udgangspunktet og ikke egoismen,magt for enkelt grupper, individer osv.
  Og bla dét som Karsten Larsen og forsøger med at udpege en enkelt religion men bevidst udelader facts ang dets årsager, som jeg påpeger i ovennævnte.

 • Anmeld

  Karsten Larsen · Cand psych

  Islam har intet med "religion" at gøre.

  Stamme-kultur er, når "højere magter" og samfundsliv er sammenrodet og ikke adskilt. Muslimer har stammegud - som Europa havde i før-kristen tid, Jernalder og Vikingetid
  Religion (i Vesten) er en kristen opfindelse. Gud (præsterne) passer troen, Konger og Folkestyret passer samfundet. Islam er Oldtidigt stamme-diktatur og stamme-u-væsen (vil udnytte og dræbe alle andre).
  Enhver muslim skal underskrive erklæring om at ville underkaste sig vores SEKULÆRE VESTLIGE samfund - hvis vedkommende ønsker at leve her. Moskeer skal indskrænkes til KUN at tale om åndelighed/højere magt - ISLAMS POLITISEREN SKAL FORBYDES.
  Et hedensk (non-sekulært) stamme-livssyn med en forestillet stammegud som totalitær hersker - kan ikke forenes med demokrati og religionsfrihed for den enkelte. Islams og muslimers stammelivssyn er ren oldtid og gift for vores demokrati. Allah er primitiv, voldelig, krigerisk stammeguds-fantasi...som vi nu har lukket ind i Vesten. Det vil blive Vestens død.....hvis vi forholder os passive overfor imamernes løgn om, at islam blot er en religion. Muslimer er kristofobiske. De tvinges til at leve som i Oldtiden, tvinges til at bevare deres primitive og voldelige stamme- og klan-samfund. Det ved hele den Europæiske befolkning godt - vi har selv været der for 1000 år siden. Islam skal bekæmpes juridisk, politisk, kulturelt og militært (Ayaan Hirsi Ali).

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Tvang

  Ok som Hitlers soldater der også svor samt kristne præster der velsigne kanonerne Og us har noget der minder osv
  Vi skriver 2018 efter kristen tidsregning osv
  Stop det???? 😊 Vi Alle er medlem i stamme samfund og nogle er påtvunget en magt despot, andre er kommet lidt bedre til fordelingen osv
  Vi er alle mennesker fra stammen og stammer uanset tro farve og levested

  Det er stadig magt og fordelingen af fællesskabets produktion og produkter der både splitter og samler mennesker og egoerne udnytter tilliden
  Men hvad er det værd at være milliardær, hvis du ikke kan pisse osv
  Alt det ego forskellige sørme også stammer, folkeslag og m tre mange individer forsøger at manipulere endnu flere individer til at arbejde og tro uanset, til at yde for det dér også påstås at være løsninger for alle.,løsninger dér på forhånd er udtænkt og planlagt af de endnu mindre og kun til få på de manges flid osv.
  Og helt uanset nuanceringerne, dér påstås at alle også uanset art,tro, hudfarve osv, men skal være ophøjet som hellige og det absolut væsentlige, helt urørlige fysisk, så kan bedraget, manipuleringerne fortsættes uanfægtet af noget menneske,, simpelt kynisk som egoismen, som betegnes som diktatur, så er det kun en med enkelte sammensvorne og helt relt en meget lille gruppe, der RAGER TIL S I G, helt ubegrænset af andres indsatser.

 • Anmeld

  Søren Ferling

  Karsten Larsen

  "Religion (i Vesten) er en kristen opfindelse. Gud (præsterne) passer troen, Konger og Folkestyret passer samfundet. "

  Igen meget enig - begrebet religion er europæisk og kan ikke uden videre overføres til andre civilisationer.
  Islam kalder sig selv for en 'deen', der ikke bare kan oversættes til religion, fordi det er et meget bredere begreb, der omfatter alt i tilværelsen fra det mest intimt private til de største statsanliggender.
  Dette er den normale måde for mennesker at leve på og anskue verden på - det er os, der er en undtagelse her på Jorden.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Religion

  Din definition af og med at religion er en opfindelse, thjaee er stort set alt ud over dén oprindelige natur og uanset hvor på kloden den findes, og også uanset alt muligt benyttes og er benyttet til at udskille sig og sin religion som er reelt en fælles betegnelse af et specielt fællesskab da ingen dyrker religion alene alle skal overbevise andre om at deres er rigtig modsat og hvor det ikke kan ske vis manipuleringen så er der ingen dér ikke bruger enten fysisk eller psykisk og i flest begge samtidigt og samarbejdende for at tvinge osv.
  Alle vi og de dér er enten urene eller ikke med rette Tro og hvad ellers alfabetet kan frembringe af foragt nedværdigende og meget værre krav betingelser osv hvor den menneskelige grusomhed og tanker for at få de bedste uanset art og brug.
  For at få flere "troende" som de rette troende med alt hvad dén og de menneskelige grusomhed anvendt mod andre i "herrens frelses navn osv" og med velsignelser fra han, dens osv tjenere om så udrydelser i meget store mængder er tilladt.
  Og at du som et frit demokratisk menneske kan forfalde til at bebrejde andres tro,religion eller hvilken betegnelse selv fra vikinger over ørken nomader og INKL Hitlers soldater samt alle eftflg af samme fag, ved at påstå og fremføre alt andet der kan og bliver benyttet og med fantastiske fantasiers udfoldelser selv de det af normalt fungerende ikke kan foretages osv for at være så grusomme som det,ham ,, de tjener og bliver frelste og lovet alt og alle goder hvad det så end er.
  Så drop alt det, og respekter og prøv at tage hensyn også både for og af menneskerne.
  Og hvorfor mon ikke netop dét liv angt størstedelen af hele menneskeheden relt arbejder og ønsker sig og sine, samt de det har samme ønsker og da vi er flok dyr uanset tro og alt " udstyret "og anstrengelserne for at blive anerkendt og accepteret netop af menneskene.
  Som en flok i mange samfund=fællesskaber.
  Og dette er det store paradoks, da vi alle godt ved dette,,, men igen via præmieringer eller vold, får individer manipuleret til at" tro "de ér de udvalgte i forhold til andre stammer fællesskaber m.m.
  Så alle der ikke er med i" flokken"som de absolut ringeste brugt fuldtud af alle opfattelser,religioner m.m.og formål for at få disse mål opfyldt.
  Men kun enkelt individernes behag fordele osv.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Ekstremisme og generaliseringer er altid meget bekymrende.

  Som god, gammeldags dansker, er jeg døbt, konfirmeret og gift i en kristen, protestantisk kirke....og betaler kirkeskat. Ved min dåb og senere ved konfirmationen har jeg sagt "Ja", har vedkendt mig, har "underskrevet" og har erklæret, at jeg vedkender mig min kristne tro.
  Så langt, så godt.
  Indenfor alle trosretninger ..og politiske systemer... findes ortodokse, yderliggående og ekstremistiske grupper.
  Som Kristen vil jeg under ingen omstændigheder slås i hartkorn med hverken kontrollerende. kristne trossamfund som Indre Mission og Jehovas Vidner- ...Slet ikke med Scientology Bevægelsen ...og under ingen omstændigheder med Ku Klux Klan, der bedriver deres uhyrligheder i Jesu navn under optog med det brændende, kristne kors.
  At ville gøre mig danske protestant ansvarlig for, hvad der foregår i Guds navn i de ekstreme trosretninger er lige så urimeligt som at ville gøre alle mennesker, der er opvokset med troen på Allah ansvarlige for, hvad der sker i yderliggående, muslimske trosretninger.
  Generaliseringer er faktisk en form for ekstrem holdning, synes jeg.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Generelt

  Uanset hvilken religion eller for dén sags skyld ateisme, så er alle indforståede som generaliseringers eks. Og brugen
  Og derfor kan vi ikke andet, da ingen ved om det Poul eller muhamed der er ekstremist.
  Men hvilke "stammer /trosretninger" bekæmper deres egne ekstremister aktivt altså via dialog, for de ekstremistiske bruger våben og vold mere end rigeligt for ikke at skrive sandheden alt for målet uanset "overtalelse eller udryddelsen" 😌 som de benytter
  Men hvilke i deres tro fortæller bare sandheden, og derfor blotter det de religiøse ledelser,
  Som faktisk ér aktive sympatisører, sålænge de får flere "disciple".
  Hvor de reelt uanset religion, og ved at være sammen og bedre samlet end stater, kunne stærkt begrænse de ekstremistiske kræfter og med hjælp til og fra hinanden i dette fælles mål, at vi alle har ligeretten til også at være her i live og samtidigt udøve deres religion, men uden tvang mod andres tilstedeværelse og religion.
  Her er det at alle religioner viser deres fattig domme, , uanset hvilken religion de er disciple og troende af.
  Og også desværre viser deres anti demokratiske "værdier".
  Selv, , med fraværet i selve bekæmpelsen af også deres egne religions ekstremer.
  Samt relt er de mest fordømmende på kloden og blandt menneskene.

 • Anmeld

  V. Brodthagen

  Du gør det rigtige I.R. Bertelsen

  Du tager udtrykkeligt afstand fra ekstremister som Ku Klux Klan, men hvor mange muslimer - andre end de oplyste få - erklærer sig uenige med deres religion/stammetro eller alle dens ekstremistiske, radikaliserede tilhængere?
  Forfærdende få!
  Muslimer hader kun os sækulariserede vesterlændinge, for hvem religion er et personligt anliggende, som selvfølgelig kan deles fredeligt med menigheden. De underkaster sig islam og deres samtykke eller billigelse tillader ekstremisterne at forvandle muslimske lande til rygende ruinhobe, hvor civilbefolkningerne lider de største tab.
  Hvordan kan man sidestille to så diametralt modsatte religioner/verdenssyn som kristendom og islam og påstå, at det hele er et fedt? Det er en ubegribelig misfortolkning af islam og muslimer.
  Den tyske islamkritiker Necla Kelek advarer fx mod familiesammenføringer, fordi den muslimske familie kun er til for at betone mandens magt. Det er patriarkalske storfamilier med kvindeapartheid, som intet har til fælles med vores kernefamilier båret af ligestilling, kærlighed og demokrati. Relativister tror, at det fremmer integrationen at få koner og børn herop til de muslimske mænd, men det er vildt forkert. Det fremmer kun parallelsamfundene.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Samme adfærd

  V.B ja det I.R.B skriver er godt,helt enig,
  Men hvad er det så der gør, at du ikke fortsætter.
  Med Samme fine holdninger
  Men endnu engang viser "dé kristnes" træk, holdninger, ang islam.
  Og en lille årsag til at de bla er så mange ekstremister,
  Er at du ikke" 😌 ser de kristne " som selv herhjemme endda i folke kirkens regi kan og nægter som ansatte og lønnede af alle i Danmark der betaler indkomstskat til folkekirke præster dér nægter, at trykke hånden på og med kvindelige præster ".
  Samt mange steder ikke vil have den fri abort osv.
  Altså de værste blodsudgydelser der er sket og sker i menneskehedens frelse, sker i religiøse kredse
  Eks vis den psykiske destrouktionerne af frafaldne medlemmer.
  Og jeg personligt har set udført af samme religion mod børn ved nægtelse af bla julegave ræset.
  Her i Danmark.
  Og ingen religion relt bekæmper ekstremister, som sammen med bla nægtelsen for andre mennesker at modtage livgivende blod = aktiv dødshjælp under fake påstande,som religiøse krav, for frelsen, ,,, af hvad og fra hvem når det er sikkert at det er døden istedet
  Hvor er islam haderenes had til kristne,, og jehova vidner til aktiv dødshjælp via religion af J.H VIDNERNE I DANMARK??? Etc etc

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  At generalisere....

  kan meget ofte føre til urimelige slutninger.
  Terrorristen Breivik er nordmand. Dermed er ikke alle nordmænd terrorister.
  Ubådsmanden Peter Madsen er dansker. Dermed er ikke alle danskere mordere.
  Begge er sandsynligvis kristent opdraget.
  Man kan ikke ud fra enkeltstående eksempler generaliserende konkludere, at alle kristne danskere og nordmænd er terrorister og mordere.
  ....En sådan påstand vil jeg i hvert fald på det kraftigste tage afstand fra.
  ....
  Har de sidste 25 år af mit arbejdsliv som leder af et støttecenter på en stor, tresporet forstadsskole lært rigtigt mange danske og udenlandske familier at kende i øjenhøjde....og i gensidig respekt.
  Har aldrig mødt en eneste af de hadske udlændinge, som Brodthagen her omtaler. Heldigvis. Det var ganske almindelige mennesker med en anden kulturel baggrund, der elskede deres børn højt.
  De udenlandske familier søgte ofte råd og vejledning. Forældrene kom som oftest sammen for at lytte og drøfte.
  1 udenlandsk kvinde anbefalede jeg at søge hjælp i Grevinde Danner. Det fik hun. 1 udenlandsk kvinde var under stærkt pres fra mand og familie. Hun blev hjulpet akut via socialforvaltningen.
  1 udenlandsk far kiggede under et møde direkte igennem det, den kvindelige klasselærer sagde. 'Den' fangede vi, så da familien efter mødet stilede direkte mod skolelederens kontor, nåede jeg at ringe til ham. Da farmand nåede frem med sine protester, fik han at vide, at "det er klasselæreren, der bestemmer i klassen. Punktum.". Efterfølgende fik vi et fint samarbejde etableret. En venlig, bestemt streg i sandet var det eneste nødvendige.
  Som leder af støttecenteret havde jeg kontakt med mange sårbare og usikre familier, så jeg kan også finde eksempler på almindelige danske kvinder, der på lignende måde fik ekstraordinær hjælp til at komme ud af en vanskelig situation.
  Kunne i samarbejdet med alle familierne nå rigtigt, rigtigt langt, når far og mor sammen med os fik drøftet tingene godt igennem...i gensidig tillid.
  Tager afstand både fra ekstremisme og fra generaliseringer. Synes, vi alle skal møde hinanden i øjenhøjde på en måde, så alle kan bevare oplevelsen af egen værdighed.
  Så bliver der "ro på bagsmækken" :-) • Anmeld

  Erik Pedersen

  Dem os og vi

  Helt enig, men søger stadig efter den stammen, der definere overskriften med respekt og den samme som gruppen selv kræver af de og vi, men desværre slet ikke af os selv

  Brodthagen kunne prøve det på ham selv og meningsfæller, det vil skabe det og de tilstande alle søger bevidste eller ubevidste og helt uden undtagelse

  Som næres kun med at forsøge at skabe Forskellene, på os, de og vi.
  Og bruger alt for ar fastholde de kunstige grunde, selvværd volden og våben økonomi osv sålænge dét tjener ego målet at vi er bedre og det ved vi, men netop ikke os alle og netop de allerfleste
  Då og Brodthagen og andre med samme forståelser, kom lad os skabe dialogerne mellem og med os alle, demokratisk med ligeværd og ligeret for hver gruppe og individ

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Dem os og vi

  Helt enig, men søger stadig efter den stammen, der definere overskriften med respekt og den samme som gruppen selv kræver af de og vi, men desværre slet ikke af os selv

  Brodthagen kunne prøve det på ham selv og meningsfæller, det vil skabe det og de tilstande alle søger bevidste eller ubevidste og helt uden undtagelse

  Som næres kun med at forsøge at skabe Forskellene, på os, de og vi.
  Og bruger alt for ar fastholde de kunstige grunde, selvværd volden og våben økonomi osv sålænge dét tjener ego målet at vi er bedre og det ved vi, men netop ikke os alle og netop de allerfleste
  Då og Brodthagen og andre med samme forståelser, kom lad os skabe dialogerne mellem og med os alle, demokratisk med ligeværd og ligeret for hver gruppe og individ
  En lille afvigelse
  Hvilket samfund stammer har fjernet forbrydelser,bedrag, svindel og manipuleringer med magt anvendelse
  Selv med de store anstrengelser med afstraffelserne indespærring, isoleringene og al magt anvendelse. ,,, udover at med tilfredsstillesen af synonymet hævn, ,,, hvad er så opnået for fremmelserne af de mål vi alle,,og relt ønsker skal være dele af og i vore tilværelsers helheder

 • Anmeld

  Max Tranebæk · flymekaniker

  nej tak: til den negative sociale arv, som skaber muslimske indvandrer bander.

  nej tak: til den negative sociale arv, som skaber muslimske indvandrer bander.
  Vi skal have indvandre kvinderne ud af lejlighederne
  Det siger sig selv, at hvis en familie vender samfundet ryggen, gør børnene det også.
  Her i Helsingør kommune, har vi nogle indvandre kvinder der har gået hjem på overførselsindkomst, i over 20 år.
  Det siger sig selv, at det ikke er godt for nogen.

  Jeg er godt klar over at det ikke er nemt, men vi må tilbyde mange løsninger, så som Aktivering - skole – arbejde. Mm. For at bryde den negative sociale arv.

  Og Kære:
  Egohumanister, Venligboer, politisk-korrekte og andet godtfolk. Se virkeligheden som den er.

  Et stort nej til islamisk monokultur som bruger vold og social kontrol.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Monokultur nyt modeord

  Monokulture har altid været eksisterende i Danmark og alle demokratiske samfund.
  Det vi i Danmark og især fra og af arbejdsmarkedets parter MANGLER,,, er at de skulle virke også i det.OG DANMARK
  Men aldrig er udtænkt til dette,som formålet for alle disse skjulte tilskuds systemer, men HELT uden muligheder for at indføre disse "nye borgere i dét danske samfund"
  Men at begynde at udstille og udskille, både religiøst og som "fremmede"er endnu en gentagelse
  Af de hidtidige" systemers fra sorteringer "
  Koldt og kynisk, som altid især af og fra blå blok.
  Men dog især i 60-70 erne måtte vi importere, bla tyrkerne og hvor der kort tid efter krigen var afsluttet, modtog vi ungarerne, uden at udskille dem som monokulture
  Hverken tyrkerne eller ungarerne. Blev det dengang.
  Men i dagens Danmark er det stort set kun udbytningen der forsøges og hvad og hvorfor skulle de "fremmede" igen modtage almisser.
  Og sålænge vi i Danmark forsætter af disse metoders brug vil det aldrig lykkes
  Og desværre alle der ønsker OG HELT BEVIDSTE kæmper enormt for at fastholde dette rigide system,,
  Ingen nævnt ingen glemt
  Jae selv ærke danske forhindres nu politisk at kunne være flexsible.
  For at "reformere" Danmark til at alle danske IKKE kan uddanne sig. Efter egen yst og flid eftflg er også helt bevidst,,,da også løn konkurrencen er "bort reformeret".
  Helt bevidst af blå blok,
  Som relt er hele Danmarks fremtid, men hellere aktie overskud nu og her, i rekord store størrelser og eftrflg fjerne disse både fra Danmark i skattely og derfor ikke er skatte indtægter, også her og nu.
  For at investere i arbejdskraften bla via lærlinge osv, er ikke opgaven for arbejdsgivere, der virker i Danmark
  Bare som et eks og hvorfor skulle de, spilde overskydende penge på u uddannede danskere, ,,, så logikken er er helt blålys manipuleret og reformeret bort i alt blålyset for de kortfristede gevinster, der bevidst udføres fra Danmark og i både skattely og investeringer i andre landes med de og dén uddannede arbejdsstyrke.