Debat om regeringens skilsmissesystem

DEBAT: Kan regeringens nye skilsmisseudspil skåne børnene og sikre hurtigere sagsbehandling? Et nyt hold af debattører tager debatten. Mød panelet her.

Af Kristian Andersen
Fagdebatredaktør

Børnene skal i fokus og skilsmissesystemet skal være mere gennemsigtigt. Det mener regeringen, der i juni præsenterede et nyt skilsmisseudspil, der blandt andet vil nedlægge Statsforvaltningen.

Med det nye system skal familierne have én overskuelig indgang, hvor problemerne behandles samlet, så sagerne ikke trækker i langdrag.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) afholder fredag 18. august et dialogmøde med relevante aktører på området og starter herefter de politiske forhandlinger med Folketingets partier.

Altinget benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Kan det nye skilsmissesystem sikre bedre sammenhæng, mere gennemsigtighed, hurtigere sagsbehandling og fokus på skilsmissefamilierne? Hvad fungerer? Og hvad fungerer ikke?

Mød panelet her.

Pernille Rosenkrantz-TheilPernille Rosenkrantz-Theil (S)
Socialordfører. Har været medlem af Folketinget for Socialdemokratiet siden 2011. Er derudover formand for Børne- og Undervisningsudvalget. Var fra 2001 til 2007 medlem af Folketinget for Enhedslisten.

Marianne JelvedMarianne Jelved (R)
Socialordfører. Marianne Jelved har været medlem af Folketinget siden 1987. Hun har tidligere været kulturminister, økonomiminister og minister for nordisk samarbejde. Marianne Jelved var formand for Det Radikale Venstre i 17 år i perioden 1990-2007. Hun er uddannet som lærer i 1967 og fik en cand.pæd. fra Danmarks Lærerhøjskole i 1979.

Carl HolstCarl Holst (V)
Socialordfører for Venstre. Carl Holst er tidligere forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde. Han er forhenværende regionsrådsformand for Region Syddanmark og næstformand i Danske Regioner. Carl Holst er valgt i Sydjyllands Storkreds.

Anne BroksøAnne Broksø
Formand for Danske Familieadvokater og advokat i Ret&Råd København. Tidligere medlem af bestyrelsen hos Danske Advokater. Har igennem sit arbejde blandt andet specialiseret sig i skilsmisser.

Rasmus KjeldahlRasmus Kjeldahl
Direktør i Børns Vilkår. Rasmus Kjeldahl har en ph.d. fra University of London. Desuden er han medstifter af klimatænketanken Concito og Danwatch. Fra 2002 til 2013 var han direktør for Forbrugerrådet, hvorefter han tiltrådte stillingen som direktør i Børns Vilkår.

Niels Christian BarkholtNiels Christian Barkholt
Niels Christian Barkholt har været næstformand i Dansk Socialrådgiverforening siden 2012. Han er politisk ansvarlig for området for udsatte børn og unge, psykiatri, handicap, uddannelse og forskning. Som socialrådgiver har han i mere end ti år specialiseret sig inden for det myndighedsudøvende arbejde med udsatte børnefamilier i kommunerne. Niels Christian Barkholt er uddannet socialrådgiver og cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet.

Tanja GraabækTanja Graabæk
Direktør og chefjurist i Hvert 3. barn. Tanja Graabæk har tidligere været juridisk fuldmægtig i Statsforvaltningen og Familiestyrelsen (Ankestyrelsen). Hun er uddannet cand.jur. og mediator ved Aarhus Universitet og har en HD i organisation & ledelse fra CBS. 

 

Forrige artikel Advokater: Børn skal ikke være kastebolde i skilsmissesager Advokater: Børn skal ikke være kastebolde i skilsmissesager Næste artikel Krifa: Der er plads til alle for enden af regnbuen Krifa: Der er plads til alle for enden af regnbuen
Børnerådet får ny formand

Børnerådet får ny formand

NYT JOB: Den nuværende formand i Dansk Flygtningehjælp, Agi Csonka, er blevet udpeget som ny formand for Børnerådet. Hun afløser Mette With Hagen på posten.