Demokratisk integration er den vigtigste

NYHED: Naser Khader (R) understregede betydningen af opdragelse i demokrati på konference arrangeret af Samuelsen og Altinget.
Alle ved, hvordan Naser Khader ser ud, så her ses en anden oplægsholder på den velbesøgte konference: Rashmi Singla fra RUC
Alle ved, hvordan Naser Khader ser ud, så her ses en anden oplægsholder på den velbesøgte konference: Rashmi Singla fra RUC Foto: Altinget.dk
Erik Holstein

Vi er fem søskende i min familie: Vi har samme baggrund og er nogenlunde lige begavede. Alligevel står vi i vidt forskellige faser i forhold til integrationen.

Naser Khader
Folketingsmedlem (R) og foredragsholder

"Jeg kom selv til Danmark som foreningsmæssig og demokratisk analfabet."

Den radikale politiker og integrationsekspert Naser Khader lagde ikke skjul på, at han selv var startet på et absolut nulpunkt, da han kom til landet i midten af 70'erne. Og erindringen sammenfattede de to centrale pointer i Khaders oplæg på mandagens integrationskonference i Høje Taastrup - arrangeret af Samuelsen med Altinget.dk som medarrangør.

For det første pointen om demokratiet som det helt afgørende grundlag for en vellykket integration. Og der er et pænt stykke vej hjem, mener Khader, der de senere år har været ude for en del kedelige oplevelser, når han har holdt debatmøder:

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00