Ekspert bakker vælgerne op: Integrationen står stille

INTEGRATION: Vælgerne er i sync med de faktiske forhold for integrationen i Danmark, lyder det fra ekspert. Integrationen har stået stille de seneste år, mener flest vælgere i ny måling. En tredjedel ser dog tilbageskridt.

Det er især på beskæftigelsesområdet, at integrationen er gået i den forkerte retning. Gabet mellem etniske danskere og ikke-vestlige indvandrere faldt ellers fra midten af 90'erne til 2008.
Det er især på beskæftigelsesområdet, at integrationen er gået i den forkerte retning. Gabet mellem etniske danskere og ikke-vestlige indvandrere faldt ellers fra midten af 90'erne til 2008.Foto: colourbox.com
Kasper Frandsen

Efter at have vænnet sig til årlige rapporter, der vidste forbedringer på skoleområdet, beskæftigelsesområdet osv., så stoppede det brat med krisen i 2008.

Torben Tranæs
Forskningsdirektør i SFI

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kaldte for nylig integrationen af indvandrere i Danmark for skuffende.

Og debatten ser ud til kun at være vokset i takt med, at antallet af flygtninge og migranter, der kommer til Danmark, er vokset.

Men hvordan er det egentlig gået med integrationen i Danmark de seneste år? Det spørgsmål har Altinget stillet danskerne i en ny måling.

Dokumentation

Om målingen

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1001 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 16.-21. september 2015.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00