Et velrettet skud i foden

KLUMMEN: Det svækker kampen mod racisme og diskrimination, at mange antiracisme-rapporter har en latterlig lav kvalitet
- og ikke så meget som forsøger at dokumentere deres påstande, skriver Erik Holstein fra Altinget | Integration i en kommentar til ECRI-rapporten.
Erik Holstein

Det er lærerigt at sammenligne de to rapporter:

Rigsrevisionens hårde kritik af Udlændingestyrelsen var velunderbygget, tilstræbt objektiv og uigendrivelig.

ECRIs rapport er uunderbygget, subjektiv og legende let at gendrive.
Der er intet at sige til, at den første rapport fik konsekvenser allerede samme dag, mens ECRI-rapporten blev arkiveret lodret i Statsministeriets skraldespand

Erik Holstein
Redaktør af
Altinget | Integration
KAMPEN MOD RACISME er et vigtigt tema i Europa, hvor der i flere lande foregår voldelige overgreb på etniske mindretal. Så meget desto mere ærgerligt er det, når antiracismen bliver repræsenteret af de mest talentløse fortalere, man kan forestille sig.

Det sidste tåkrummende eksempel er den nyligt offentliggjorte rapport fra ECRI (Den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance) under Europarådet. Rapporten om Danmark føjer sig til en hel serie af lavkvalitetsprodukter udsendt af især ECRI og EUMC (EUS Center for Overvågning af racisme og fremmedhad).

Disse rapporter er kendetegnet ved regulære fejl, totalt subjektive betragtninger, et selektivt og tendentiøst kildevalg og en kaskade af uunderbyggede påstande.

Som i den foreliggende ECRI-rapport, hvor det f.eks. påstås, at Danmark stadig giver penge til en racistisk lokalradio og påstås, at afviste asylansøgere nærmest sultes på asylcentrene.

0:000:00