Fjerde ordfører på halvandet år

BAGGRUND: Selvom posten som socialdemokratisk integrationsordfører mest minder om et katapultsæde, er den seneste udskiftning ikke udtryk for ny politisk uenighed om partiets akilleshæl.
Erik Holstein
Med udnævnelsen af den detroniserede politiske ordfører Lotte Bundsgaard til ny integrationsordfører sætter Socialdemokraterne ny rekord i udskiftningen på den vigtige post. Men trods turbulensen vil partiets udlændingepolitik ikke ændre sig med den nye ordfører.

Partiets tidligere integrationsordførere Anne-Marie Meldgaard og Henrik Sass Larsen hører begge til partiets absolutte strammerfløj, mens postens seneste ordfører John Dyrby er en lidt mere moderat strammer. Samme sted ligger Lotte Bundsgaard.

Stabil indsats fra Dyrby
John Dyrby nåede ikke at markere sig meget i den store offentlighed i de få måneder, han fik som integrationsordfører, men på de interne linjer nåede han at sætte et meget systematisk arbejde i gang med konkretisering af partiets integrationspolitik.

Det er da heller ikke utilfredshed med Dyrby, der fører til udskiftningen, men dels et spørgsmål om at geninddrage Bundsgaard i arbejdet, og dels at finde en kompetent skatteordfører efter Lene Jensen. Her vurderedes Dyrby med sin baggrund som cand. polit. at være en af de få, der kan bestride jobbet som skatteordfører. En post, der ligeledes er central for partiet.

0:000:00