Flertal af S-kandidater vil slå hårdere ned på vold og voldtægt

VALG: Straffen for grov vold eller voldtægt skal skærpes ifølge et stort flertal af Socialdemokraternes folketingskandidater, viser svar i Altingets og DR’s kandidattest. Men det kan de glemme, lyder det fra resten af rød blok.

Tidligere justitsminister Morten Bødskov er en af de socialdemokratiske folketingskandidater, der mener, at der er behov for skærpet straf over for grov vold og voldtægt.
Tidligere justitsminister Morten Bødskov er en af de socialdemokratiske folketingskandidater, der mener, at der er behov for skærpet straf over for grov vold og voldtægt.Foto: Folketinget
Kasper Frandsen

Vi skal være de første og ikke de sidste til at skærpe straffen.

Morten Bødskov (S)
Tidligere justitsminister

Hvis en person begår grov vold eller voldtægt, skal vedkommende straffes endnu hårdere end i dag.

Det mener langt hovedparten af de socialdemokratiske kandidater, der stiller op til folketingsvalget, fremgår det af Altingets og DR's kandidattest.

56 ud af 79 socialdemokratiske kandidater er ’helt enige’ eller ’delvist enige’ i, at ”straffen for grov vold og voldtægt skal skærpes”. Det svarer til ca. 71 procent af alle partiets folketingskandidater.

Dokumentation

Sådan har vi gjort:

Kandidaterne har skulle erklærer sig enten 'helt enig', 'delvist enig', 'hverken/eller', 'delvist uenig' eller 'helt uenig' i følgende udsagn:

Straffen for grov vold og voldtægt skal skærpes.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00