Debat

Genlæs debatten om jobindsatsen for flygtninge og indvandrere

DEBAT: I den seneste måned har Socialdebatten sat fokus på, hvordan flere indvandrere og flygtninge kommer i arbejde. Genlæs bl.a. indlæg fra Konservative, Socialdemokraterne, Socialcheferne og KORA. 

Foto: colourbox.com
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Hvordan får vi flere indvandrere og flygtninge i arbejde?
PRÆSENTATION: Antallet af flygtninge, som søgte mod Danmark, steg markant i 2014, og regeringen har derfor lagt op til et lovforslag på området. Socialdebatten sætter fokus på problemstillingen i den kommende måned. Læs mere her, og mød panelet.

Bragt 19. februar – læs indlægget her

--------------------

SF: Fritidsjob skaber bedre integration
DEBAT: Der skal gøres mere for at få de unge med indvandrerbaggrund ud i et fritidsjob. Indsatsen er allerede i gang, men bør udbredes til endnu flere udsatte boligområder. Det skriver Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), partiets integrationsordfører.

Fakta
Oplægget til debatten
"Både nye og “gamle” flygtninge og indvandrere skal i højere grad ud på arbejdsmarkedet – og det skal ske hurtigere end i dag".

Det var den linje, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fremlagde under sin nytårstale i slipstrømmen på en stor vækst i antallet af flygtninge, der søgte mod Danmark i 2014. Linjen bliver meget snart fulgt op med lovforslag fra regeringen.

Derfor speedede Carsten Koch-udvalget sin arbejdsproces op og kom for nylig med sin delrapport med anbefalinger til, hvordan indvandrere og flygtninge kommer endnu hurtigere i arbejde.

Debatpanelet
Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), integrationsordfører
Anna Mee Allerslev (B), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune
Charlotte Dyremose (K), arbejdsmarkedsordfører
Joachim B. Olsen (LA), arbejdsmarkedsordfører
Lennart Damsbo-Andersen (S), arbejdsmarkedsordfører
Jacob Bundsgaard (S), formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg og borgmester i Aarhus Kommune
Helle Linnet, landsformand for Foreningen af Socialchefer i Danmark
Flemming Larsen, professor mso ved Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA), Aalborg Universitet
Jacob Nielsen Arendt, professor og programleder for arbejdsmarked og uddannelse hos KORA
Jonas Felbo-Kolding, Ph.D.-Stipendiat hos Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS), Københavns Universitet

Om Socialdebatten

Bragt 19. februar – læs indlægget her

--------------------

K: Økonomiske incitamenter får folk i arbejde
DEBAT: Hvis integration skal være vellykket, kræver det langt flere ændringer, end Carsten Koch-udvalgets delrapport lægger op til. Forslaget om at gøre den virksomhedsrettede indsats obligatorisk er et godt initiativ. Det mener Charlotte Dyremose (K), arbejdsmarkedsordfører.

Bragt 19. februar – læs indlægget her

--------------------

Socialcheferne: Med rettigheder følger pligter
DEBAT: Tidligere sprogundervisning, mere samfundsforståelse og en individuel kompetenceafklaring er vejen frem, hvis vi skal have en mere succesfuld integration. Det skriver Helle Linnet, landsformand for Foreningen af Socialchefer i Danmark.

Bragt 19. februar – læs indlægget her

--------------------

KORA: Hurtigere er ikke altid bedre
Indsatsen i jobcentrene har meget fokus på at få indvandrere og flygtninge hurtigt i job. Men er hurtigst altid bedst? Nej, mener Jacob Nielsen Arendt, programleder for arbejdsmarked og uddannelse hos KORA.

Bragt 19. februar – læs indlægget her

--------------------

KL: Virksomhederne skal være bedre medspillere på jobmarkedet
DEBAT: Der skal gøres noget for at få flere flygtninge og indvandrere i arbejde. En løsning kan være en mere helhedsorienteret og tværgående indsats, hvor virksomhederne hjælper mere til. Det skriver Jacob Bundsgaard (S), formand for KL's arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg.

Bragt 26. februar – læs indlægget her

--------------------

R-borgmester: Integration starter i folkeskolen
DEBAT: Langt flere med anden etnisk baggrund end dansk skal ind på arbejdsmarkedet, men det kræver en tidligere indsats. Det hele starter i folkeskolen, skriver Anna Mee Allerslev (R), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

Bragt 26. februar – læs indlægget her

--------------------

S: Arbejdspladsen er nøglen til vellykket integration
DEBAT: Alle flygtninge og indvandrere er forskellige. En vellykket integration kræver derfor, at man tager hensyn til den enkelte. Der skal samtidig være et bedre samspil imellem virksomhedsrettede aktiviteter og sprogundervisning. Det mener Lennart Damsbo-Andersen (S), arbejdsmarkedsordfører.

Bragt 26. februar – læs indlægget her

--------------------

SF: Jobbørs skal få asylansøgere hurtigere i arbejde
DEBAT: Flygtninge og indvandrere i Danmark skal hurtigere i beskæftigelse. Derfor bør man allerede på asylcentrene klarlægge, hvilke kompetencer asylansøgere besidder. Det mener SF's integrationsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt.

Bragt 5. marts – læs indlægget her

--------------------

KORA: Syriske flygtninge mangler danske kompetencer
DEBAT: De syriske flygtninge er ikke så veluddannede, som mange tror. Og de, der har en uddannelse med fra hjemlandet, har stadig svært ved at få et job. Det er dansk uddannelse, der tæller i arbejdsgiveres øjne, skriver professor Jacob Nielsen Arendt fra KORA.

Bragt 5. marts – læs indlægget her

--------------------

Socialcheferne: Vellykket integration kræver hjælp fra civilsamfundet
DEBAT: Det offentlige Danmark kan ikke løse integrationsopgaven alene. Civilsamfundet er nødt til at hjælpe til. Det mener Helle Linnet, landsformand for Foreningen af Socialchefer i Danmark.

Bragt 5. marts – læs indlægget her

--------------------

R-borgmester: Tæt samspil med virksomhederne skal sikre god integration
DEBAT: En succesfuld integrationsindsats kan sikres, hvis det private og det offentlige arbejdede tættere sammen. Det mener Anna Mee Allerslev (R), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

Bragt 12. marts – læs indlægget her

--------------------

S: Fattigdomsydelserne er ikke løsningen
DEBAT: Vejen ud på arbejsmarkedet for indvandrere er ikke så ligetil, som mange fremstiller det. Det er ikke nok blot at sænke fattigdomsydelserne. Vi skal stille krav. Det skriver Lennart Damsbo-Andersen (S), arbejdsmarkedsordfører.

Bragt 12. marts – læs indlægget her

--------------------

KL: Frivillige skaber resultater i integrationsindsatsen
DEBAT: Frivillige har stor betydning for flygtninges trivsel i hverdagen. Hvis en vellykket integration skal sikres, kræver det derfor, at kommunerne fortsætter brugen af frivillige. Det skriver Jacob Bundsgaard (S), formand for KL's arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg. 

Bragt 12. marts – læs indlægget her

--------------------

K: Beskæftigelsesindsatsen må ikke reduceres til socialpolitik
DEBAT: Alt for få indvandrere og flygtninge kommer i job. For at rette op på problematikken kræver det en langt mere individuelt tilpasset integrationsindsats, end tilfældet er i dag. Det mener Charlotte Dyremose (K), arbejdsmarkedsordfører.

Bragt 12. marts – læs indlægget her

--------------------

Forsker: Flygtninge og indvandrere udkonkurreres af arbejdsmigranter
DEBAT: Debatten om flygtninge og indvandreres integration på det danske arbejdsmarked ignorerer alt for ofte, at deres muligheder er en del af en konkurrence om arbejdsgivernes gunst. Det skriver Jonas Felbo-Kolding, ph.d.-stipendiat hos Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS), Københavns Universitet.

Bragt 12. marts – læs indlægget her

--------------------

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00