Gift for integrationen

KLUMMEN: Islamisk Trossamfund bærer et stort medansvar for den voldsomme eskalering af konflikten om profettegningerne. Med dette frontale kultursammenstød har trossamfundet bidraget til at forstærke modviljen mod indvandrere og flygtninge i det danske samfund, skriver Erik Holstein fra Altinget | Integration.
Erik Holstein

Ved at bruge deres gamle hjemlande som boksehandske mod deres nye værtsland, har trossamfundets repræsentanter ganske vist øget presset optimalt. Men de har samtidig skadet integrationen maksimalt

Erik Holstein
Redaktør af Altinget | Integration
DET MINDER efterhånden mest om Leif Panduros farce ”Naboerne”.

Den gamle klassiker, hvor to naboer på grund af uenighed om en detalje optrapper konflikten til det absurde, indtil de fuldstændig har destrueret hinandens huse.

For hvem havde i sin vildeste fantasi forestillet sig, at 12 tegninger af profeten Muhammed ville føre til fysiske overgreb, trusler, afbrænding af det danske flag og en omfattende handelsboykot?

Så langt ude i hampen var sagen da næppe heller kommet, hvis ikke en delegation fra Islamisk Trossamfund havde turneret i Mellemøsten med en hårdhændet – og delvis usand – kampagne mod Danmark.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00