Halvdelen af prostituerede har migrantbaggrund

DOKUMENTATION: Nyt notat fra Servicestyrelsen sætter tal på, hvor store de forskellige grupper af udenlandske prostituerede i Danmark er.

Resumé af notatet:

Prostitutionsfeltet er komplekst og under løbende forandring over tid. Dette notat har alene fokus på migrantprostituerede.
Det anslås, at knap halvdelen af de, der prostituerer sig i Danmark, har migrantbaggrund. Den største gruppe på ca. 900 kommer fra Thailand. Kvinderne har typisk opholdstilladelse eller dansk statsborgerskab. Uanset de har ret til en lang række sociale- og sundhedsmæssige ydelser, er de ikke altid opmærksom på disse.

Gruppen af udenlandske prostituerede fra EU-lande i Central- og Østeuropa anslås også at være på ca. 1000 personer. De pendler ofte mellem Danmark og deres hjemland og har ikke ret til hjælp fra de sociale myndigheder. Nogle af kvinderne vurderes at være ofre for menneskehandel, men andelen er ukendt.
Den tredjestørste gruppe prostituerede kommer fra Afrika, navnlig Nigeria. Antallet vurderes at ligge på ca. 300. Flere antages at have været udsat for menneskehandel. En del har opholdstilladelse i et Schengenland og pendler mellem dette og Danmark.

Estimat over migrantprostituerede
Estimat over det samlede antal prostituerede Min. 5.500
Heraf prostituerede med migrant baggrund Ca. 2500
Prostituerede med hjemland i Asien Ca. 9008
Prostituerede fra Øst- og Centraleuropa Ca. 1.000
Prostituerede med hjemland Afrika Ca. 300
Øvrige Ca. 300.

Det samlede billede peger på, at de to etniske grupper, der domineret prostitutionsfeltet, kommer fra hhv. Asien (Thailand) og Central- og Østeuropa. Derudover er der en gruppe Afrikanske prostituerede (Nigeria) samt en mindre gruppe prostituerede fra Latinamerika.
De Øst- og Centraleuropæiske prostituerede kommer typisk fra Bulgarien, Tjekkiet, Ungarn, Polen, Rumænien, Slovakiet og Slovenien samt fra de baltiske lande.

0:000:00