Her deler forældre til hjerneskadede børn erfaringer

STAFET: Træningscentre for hjerneskadede børn og deres forældre giver mulighed for at udveksle erfaring samt fremme børnenes udvikling, skriver Margit Heilmann, stifter af trænings- og videncenter Mindsteps.

Trods de umiddelbare positive effekter ved træningscenteret er Mindsteps endnu det eneste sted i Danmark, der tilbyder trænings- og mødefaciliteter til familier med et barn med hjerneskade, hvor familien selv varetager træningen af deres barn.

Margit Heilmann
Stifter af trænings- og videncenter Mindsteps

Af Margit Heilmann  
Stifter af trænings- og videncenter Mindsteps 

Mindsteps blev etableret i 2007, først som en forening og senere som en almennyttig fond. Mindsteps er et videncenter for børn med medfødte eller erhvervede hjerneskader, som er startet af forældre, der hjemmetræner børn med hjerneskader.

Mindsteps' grundlæggende vision er at etablere et viden- og træningscenter, hvor tværfagligt samarbejde, sociale og faglige arrangementer kan gå hånd i hånd med den seneste viden, til gavn for udvikling og træning af børn med hjerneskade.

Dokumentation
Altinget | Social har startet en socialstafet med fokus på alle de gode eksempler på socialområdet. Tiltag og projekter, der virker og finder sted blandt kommuner, stat, frivillige, organisationer osv.

Det gode eksempel kan spænde mellem alt fra bedre udnyttelse af plejehjælperes tid til kommuner, der hjælper folk tilbage på arbejdsmarkedet efter svære sociale problemer.

Tidligere social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) satte stafetten i gang med et indlæg 16. marts 2012.

Læs indlæg af tidligere modtagere af stafetten her.


0:000:00