Her er de sager, kandidaterne til Frivilligrådet vil arbejde for

VALGKAMP: Kampen om pladserne i Frivilligrådet nærmer sig sin afslutning. Her får kandidaterne en sidste mulighed for at præsentere sig selv og deres mærkesager.

Foto: Colourbox
Mikkel Bødker Olesen

Det nye Frivilligråd har første arbejdsdag i starten af februar, men indtil videre er der kun sat navn på et medlem, nemlig formand Mads Roke Clausen. Rådet, hvis opgave det er at rådgive børne- og socialministeren og Folketinget, består af i alt 12 medlemmer. Fire af medlemmerne udpeges af børne- og socialminister Mai Mercado (K), KL og FriSe, og de resterende otte medlemmer vælges af frivillige organisationer og foreninger ved et kampvalg.

De otte pladser, som de 37 opstillede kandidater kæmper om, skal besættes af fire kandidater fra små organisationer og foreninger og fire kandidater fra store organisationer og foreninger. Senest fredag klokken 15.00 skal krydset være sat, og vi har i valgkampens afslutning valgt at give (lidt) spalteplads til de kandidater, som ønskede at deltage, så de kan præsentere sig selv og deres mærkesager.

Kandidater fra de små organisationer og foreninger

Dokumentation

Altinget: civilsamfund har i denne uge givet de 37 kandidater til Frivilligrådet mulighed for at fortælle, hvad deres mærkesager er, og hvorfor de andre foreninger skal stemme på dem. Det er disse bidrag, du kan læse i denne artikel.

I alt skal 110 organisationer fra frivilligsektoren vælge 8 ud af 12 kandidater til det nye Frivilligråd. Hver organisation kan stemme på henholdsvis en kandidat fra de store foreninger og de små foreninger. Valget afsluttes allerede fredag 12. januar klokken 15.

Frivilligrådet kommer til at bestå af otte medlemmer udpeget af de frivillige organisationer og foreninger selv. Derudover udpeges et medlem af KL og et medlem af FriSe. Børne- og socialminister Mai Mercado (K) udpeger ét medlem samt Frivilligrådets formand.


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00