Her er de vigtigste dagsordener på socialområdet i efteråret

OVERBLIK: 10-års plan for psykiatrien, forbud mod profit på velfærd, barnets lov og fordeling af satspuljereserven. Det er bare nogle af de politiske drøftelser, der venter forude. Få overblikket over et hæsblæsende politisk efterår her.

Astrid Krag præsenterede i januar dele af regeringens samlede udspil til, hvordan man vil komme i mål med ambitionen om at anbringe flere. Et samlet udspil til en ny "Barnets Lov" forventes præsenteret til efteråret.
Astrid Krag præsenterede i januar dele af regeringens samlede udspil til, hvordan man vil komme i mål med ambitionen om at anbringe flere. Et samlet udspil til en ny "Barnets Lov" forventes præsenteret til efteråret.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der er lagt op til et hektisk politisk efterår på socialområdet. Her venter både det endelige udspil til Barnets Lov, forhandlinger om reserven for satspuljen og politiske drøftelser om et forbud mod profit på anbringelsestilbud.

Altinget Social giver dig det samlede overblik her.

Jagten på et forbud mod profit
Ekstra Bladet kalder de dem Behandlings-baroner. Hen over foråret har avisens historier om private aktører, der tjener millioner på at tage sig af udsatte børn, fået ministeren på barrikaderne. Dagsordenen kommer vi til at høre mere til i løbet af efteråret, og målet er det samme, som det blev formuleret i forståelsespapiret, før historierne Ekstra Bladet begyndte at rulle: Nemlig at sikre, at der ikke kan trækkes profit ud fra private tilbud, der driver opholds- og anbringelsestilbud.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00