Hjort: Asylregning bliver 11 milliarder kroner i år

REGNING: Finansminister Claus Hjort Frederiksen fortalte tirsdag på et samråd, at han forventer, at regningen for at modtage asylansøgere og integrere flygtninge ender på knap 11 milliarder kroner i år.

Cecilie Gormsen

”Vi står som samfund over en stor udfordring med at modtage og integrere ekstraordinært mange flygtninge.”

Sådan lød det fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), da han onsdag var kaldt i samråd i Finansudvalget om de stigende udgifter til flygtninge i kommunerne.

Her slog finansministeren fast, at de mange ekstra asylsøgere, som siden september er kommet til Danmark, har medført en stor stigning i de samlede offentlige udgifter til asyl og integration.

”I 2013 brugte kommuner og stat tilsammen fire milliarder kroner på at modtage asylansøgere og integrere flygtninge. I år forventer vi at bruge næste 11 milliarder kroner,” sagde Claus Hjort Frederiksen.

Det var Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht, der havde kaldt finansministeren i samråd.

”Jeg har noteret mig, at der fra talrige kommuners side har været rejst bekymring i forhold til de udfordringer, de står med,” indledte Benny Engelbrecht samrådet.

Hjort: Vi gør meget
Og ifølge Claus Hjort Frederiksen tager regeringen problemstillingen meget seriøst.

”Regeringen anerkender, at antallet af flygtninge er en stor udfordring for mange kommuner, og lad mig understrege, at regeringen gør meget for, at vi kan følge med i forhold til den tilstrømning af flygtninge, som vi ser i disse år,” lød det fra Claus Hjort Frederiksen.

Indsatsen gælder ifølge finansministeren både i forhold til at begrænse tilstrømningen, og ved at lette kommunernes opgaver med at modtage og integrere flygtninge. Derfor har regeringen også inviteret kommunerne til en dialog om, hvordan integrationsindsatsen kan gøres bedre og billigere.

Udlændingestyrelsen forventer, at der i år skal boligplaceres 17.000 flygtninge rundtom i landets kommuner. Dertil kommer et ifølge Claus Hjort Frederiksen stort antal familiesammenførte, der også skal integreres.

Se uddrag fra samrådet i klippet ovenfor. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00