Debat

Hvad vil de nye socialordførere?

PRÆSENTATION: Folketingets nye socialordførere sætter den kommende måned fokus på, hvad de ser som de vigtigste udfordringer og det vigtigste satningsområde på socialområdet. Mød panelet her.

Foto: Colourbox
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Der er masser af ting at tage op på socialområdet med en ny regering, nye prioriteter og ikke mindst en ny minister.

Altinget: social vil derfor gerne sætte fokus den nye politiske sæson på socialområdet og har derfor sport en række af partiernes socialordførere:

- Hvad ser du som de vigtigste udfordringer på socialområdet?

- Hvad ser du som det vigtigste satsningsområde inden for socialpolitik?

Mød alle ordførerne her

Torsten GejlTorsten Gejl (ALT)
Torsten Gejl er uddannet KaosPilot, som senere er suppleret med et journalistkursus, AJOUR hos Frontløberne i Aarhus, hvor han også har været leder. Han er Alternativets socialordfører samt uddannelses- og forskningsordfører. I 2005 var han med til at stifte OCN i Danmark. OCN er i dag en anerkendt skala til at validere uformel kundskab. Han har desuden i mange år arbejdet som selvstændig.

Marianne JelvedMarianne Jelved (R)
Marianen Jelved er uddannet cand.pæd. i dansk ved Danmarks Lærerhøjskole. Hun har siddet i Folketinget siden 1987, og har bl.a. været præsidiemedlem, økonomiminister og kulturminister. Hun besidder i alt seks ordførerposter hos Radikale Venstre, og udover at være socialordfører er hun også bl.a. kirkeordfører og ligestillingsordfører. Inden hun blev valgt ind i Folketinget, arbejdede hun som lærer.

Jan E. JørgensenJan E. Jørgensen (V)
Jan E. Jørgensen har en juridisk embedseksamen fra Københavns Universitet. Han blev for første gang valgt ind i
 Folketinget for Venstre i 2011. Ud over sit socialordførerskab er han også kommunalordfører og familieordfører. Inden han blev valgt ind i Folketinget, har han bl.a. fungeret som advokat hos Nordic og Horten, miljøkonsulent, advokatfuldmægtig hos De Samvirkende Købmænd samt direktør i Foreningen for et Bedre Butiksmiljø.


Pernille SkipperPernille Skipper (EL)
Pernille Skipper er uddannet cand.jur, fra Københavns Universitet. Hun har været medlem af Enhedslisten siden 2001. Pernille Skipper stillede for første gang op til Folketinget i 2009 og blev valgt ind i 2011. Hun har været socialordfører siden 2011, hvor hun også blev udpeget til næstformand for Enhedslistens folketingsgruppe. Derudover er hun bl.a. retsordfører og ligestillingsordfører.


Laura LindahlLaura Lindahl (LA)
Laur Lindahl er uddannet cand.merc. i filosofi fra CBS. I oktober 2012 prøvede hun for første gang kræfter med livet som folketingspolitiker for Liberal Alliance og blev valgt ind ved sommerens folketingsvalg. Ud over at være socialordfører er hun også kommunalordfører og ligestillingsordfører. Hun har siden 2014 været rådmand i Frederiksberg Kommune, hvor hun også er formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget.


Karin NødgaardKarin Nødgaard (DF)

Karin Nødgaard er uddannet folkeskolelærer. Hun har været medlem af Folketinget siden 2005, men startede sin politiske karriere allerede i 2001, hvor hun stillede op for Dansk Folkeparti i Vardekredsen. Hun har været socialordfører siden 2011. Derudover er hun partiets ældreordfører, familieordfører og idrætsordfører. Fra 2007 til 2011 var hun formand for Kulturudvalget.


Trine Schøning TorpTrine Torp (SF)

Trine Torp er uddannet cand.psyk. fra Københavns Universitet. Hun opstillede for første gang til Folketinget i 2014 og blev valgt ind i 2015. Hun besidder flere ordførerskaber inden for socialområdet, og ud over at være socialordfører er hun også bl.a. familieordfører, psykiatriordfører og ligestillingsordfører. Fra 2009 til 2015 var hun medlem af byrådet i Halsnæs Kommune, hvor hun også var formand for udvalget for børn og familie.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00