Integrationen ved en skillevej

Efter mange års forsømmelser er integrationen kommet øverst på den politiske dagsorden. Men der venter en mammutopgave for at vende en udvikling, der i mange år gik skævt. Altinget | Integration vil gerne påtage sig sin lille del af arbejdet ved at bringe aktørerne sammen i et uvildigt integrationspolitisk internet-samfund.
Erik HolsteinRasmus Nielsen

En vellykket integration er en så kæmpemæssig opgave, at det kræver maksimal indsats på alle niveauer.

Erik Holstein & Rasmus Nielsen
Redaktører, Altinget.dk
ALTINGETS NYE INTEGRATIONS-PORTAL, Altinget | Integration, bliver oprettet på et tidspunkt, hvor området er kommet allerøverst på den politiske dagsorden.

Alle politiske partier - fra Dansk Folkeparti til Enhedslisten -erkender i dag behovet for en styrket integration af indvandrer- og flygtningegrupper i det danske samfund. Men for mange er dette en sen erkendelse.

Det var i sig selv en alvorlig forsømmelse, at Danmarks første integrationslov først kom 30 år efter, indvandringen til landet begyndte.

Alt for længe var der en tro på, at integrationen nærmest ville komme af sig selv. Frasen "ting tager tid" blev i årevis brugt om en udvikling, der udviste tydelige mangler i integrationen. Først de senere år er denne sovepude blevet smidt væk.

0:000:00