John Dyrby ny integrationsordfører

BAGGRUND: Den socialdemokratiske gruppeledelse er efter tirsdagens rokade meget polariseret i forhold til udlændinge-politikken. Derimod er den nye ordfører på området, John Dyrby, nærmere partiets midterlinje end forgængeren.
Erik Holstein
Fakta
John Dyrby er 42, bosat i Korsør med sin kone og tre drenge i alderen 12-18. Dyrby er søn af en arbejdsmand og en syerske, mens han selv har uddannet sig til cand.polit.

Kilde: Altinget |Integration
Henrik Sass Larsen fik kun et halvt år på den integrationsordførerpost, han overtog akut efter Anne-Marie Meldgaard i efteråret. Men i modsætning til efterårets ballade om integrationsforliget skyldes skiftet denne gang ikke uenighed om Socialdemokraternes integrationspolitik.

Ændringen er udelukkende et resultat af Henrik Sass Larsens forfremmelse til den magtfulde post som politisk ordfører, som en bitter Lotte Bundsgaard tirsdag blev fyret fra.

Karrierespring
Partiets nye integrationsordfører er John Dyrby, der i forvejen havde posten som partiets indfødsretsordfører. Dyrby kommer således til at være frontfigur på det samlede udlændinge-, integrations- og indfødsretsområde, et felt der er helt essentielt for Socialdemokraterne.

For John Dyrby er der tale om et betydeligt karrierehop. Han kom først i Folketinget et halvt år efter valget i 2005 - som erstatning for Sandy Brinck, der trak sig efter kontroverser med den nye ledelse. I modsætning til Brinck tilhører Dyrby Thorning-fløjen.

0:000:00