Kjærsgaard vil sikre handicappede adgang til talerstolen

OMBYGNING: Politikerne har glemt deres 'eget hus', når de har tænkt handicaptilgængelighed. Det mener Pia Kjærsgaard, der nu vil lave god handicapadgang til Folketingets talerstol.

Pia Kjærsgaard vil gøre det nemmere for handicappede at træde op på talerstolen, hvis der en dag skulle blive valgt et medlem i kørestol.
Pia Kjærsgaard vil gøre det nemmere for handicappede at træde op på talerstolen, hvis der en dag skulle blive valgt et medlem i kørestol.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Kasper Kaasgaard

Folketinget er sakket bagud, når det kommer til handicapadgang.

Det mener dets formand, Pia Kjærsgaard (DF), der nu vil sikre, at et eventuelt kørestolsbrugende folketingsmedlem har let adgang til talerstolen i folketingssalen.

Det skriver Pia Kjærsgaard i en blog på tv2.dk.

”Som Folketingets formand ønsker jeg at gøre det klart, at der skal være adgang for alle i Folketinget. Ikke mindst en folkevalgt politiker, som er kørestolsbruger. Når der skal træffes beslutninger om tilgængelighed for handicappede, lægger vi politikere os altid i selen for at skabe forbedringer, men vi har glemt vores eget ”hus”. I andre parlamenter har man for længst taget højde for problemet – blandt andet i vore nabolande,” skriver Kjærsgaard i bloggen.

Glæde hos handicapforbund
Den udmelding glæder Susanne Olsen, der er landsformand i Dansk Handicapforbund. Hun hilser tiltaget velkomment.

”Det synes jeg naturligvis er rigtig dejligt. Folketinget er jo demokratiets højborg, og derfor er det godt, at initiativet bliver taget, også før der dukker en op,” siger Susanne Olsen og fortsætter:

”Det er et meget vigtigt signal at sende, at Folketinget som resten af Danmark består af mangfoldighed. Det kan også betyde, at nogen har et handicap, så jeg synes, det er meget, meget godt.”

Det er helt på linje med Pia Kjærsgaards blogindlæg, hvor hun skriver:

”Kørestolsbrugere skal naturligvis have lige adgang til Folketinget. Et handicap skal ikke være nogen hindring for at deltage i demokratiet.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00