Debat

Krifa: Der er plads til alle for enden af regnbuen

DEBAT: Kampen for reel frihed, ligestilling og mangfoldighed på arbejdsmarkedet burde være noget, alle faglige organisationer kunne blive enige om, skriver Søren Fibiger Olesen, formand for Krifa.

Foto: Pressefoto
Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Søren Fibiger Olesen,
formand for Krifa

Mangfoldighed har været et gennemgående tema i mange læserbreve, debatindlæg, kommentarer i avisspalter og på de sociale medier den seneste tid. Særligt to begivenheder synes at have inspireret til den hyppige brug af ordet mangfoldighed.

Den ene begivenhed er, at DR har valgt at ansætte en tidligere chef som såkaldt mangfoldighedskonsulent, og den anden begivenhed er, at Copenhagen Pride løber af stablen i denne uge. Særligt den sidstnævnte begivenhed har fået mange faglige organisationer til at bakke op og hylde mangfoldigheden.

I Krifa hylder vi også mangfoldigheden og ønsker, at alle mennesker, trods forskelligheder, skal have de samme muligheder for at leve et godt liv. Vi ønsker også et arbejdsmarked, hvor der er plads til alle, og hvor ingen skal føle sig udenfor, og hvor ingen mobbes på grund af deres seksuelle orientering. Men for mig er det ikke nok, at vi taler imod mobning på arbejdspladsen den ene gang om året, hvor Copenhagen Pride løber af stablen.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Et arbejdsmarkedet med plads til alle
Vi må konstant modarbejde enhver form for mobning på arbejdspladsen – ikke kun mobning der relaterer sig til menneskers seksuelle orientering, men også mobning og diskrimination, der har til formål at krænke menneskers frie ret til selv at vælge, hvilken gud de ønsker at dyrke, eller hvilken faglig organisation de ønsker at være medlem af.

Min drøm er et arbejdsmarked med plads til alle, og hvor så mange som muligt får muligheden for at blive en del af det arbejdende fællesskab. Det betyder også, at mennesker, der på grund af fysiske eller psykiske handicaps ikke kan løbe helt så hurtigt, som konkurrencestaten kræver, får en chance på arbejdsmarkedet og bliver behandlet som ligeværdige medarbejdere af både ledere, kollegaer og resten af samfundet.

Min drøm er et arbejdsmarked med plads til alle, og hvor så mange som muligt får muligheden for at blive en del af det arbejdende fællesskab

Søren Fibiger Olesen
Formand, Krifa.

Kampen for reel frihed, ligestilling og mangfoldighed på arbejdsmarkedet burde være noget, alle faglige organisationer kunne blive enige om. Derfor håber jeg, at resten af fagbevægelsen vil være med til at understøtte et arbejdsmarked, hvor der reelt bliver plads til alle.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Fibiger Olesen

fhv. formand, Krifa, fhv. formand, The World Organization of Workers
fotohandler (1980)

0:000:00