LA: Giv de prostituerede flere rettigheder

PROSTITUTION: Et forbud mod købesex gavner ikke prostituerede. Tværtimod. I stedet skal de have flere rettigheder, så de kan arbejde under trygge forhold, mener Merete Riisager, ligestillingsordfører for Liberal Alliance.
Pernille Diana Castle Møller

Prostituerede, hvad enten de er handlede, udsatte eller har valgt branchen frivilligt, skal have en hjælpende hånd – ikke i form af formynderiske forbud, men af noget så simpelt som basale rettigheder og strengere straffe over for bagmænd eller andre, der begår vold imod eller truer kvinderne.

Merete Riisager (LA)
Formand for Folketingets Ligestillingsudvalg og ligestillingsordfører

Liberal Alliance vil give flere rettigheder til de prostituerede. 

Partiets ligestillingsordfører, Merete Riisager, er glad for, at regeringen har droppet et forbud mod købesex. Et forbud ville have kriminaliseret kvinderne og tvunget dem til at prostituere sig i skjul, mener hun.  

"Prostituerede, hvad enten de er handlede, udsatte eller har valgt branchen frivilligt, skal have en hjælpende hånd – ikke i form af formynderiske forbud, men af noget så simpelt som basale rettigheder og strengere straffe over for bagmænd eller andre, der begår vold imod eller truer kvinderne," skriver Merete Riisager, der også er formand for ligestillingsudvalget, i et debatindlæg på Altinget.dk. 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00