Læger roser misbrugsudspil fra KL

MISBRUG: Efter i årevis at have kritiseret kommunernes misbrugsbehandling er Lægeforeningen nu fremme med ros af KL's seneste udspil på området. KL fejler dog i forhold til de psykisk syge misbrugere, mener lægerne.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Når KL udgiver et så omfattende oplæg, undrer det mig, at de ikke inviterer regionerne til et samarbejde om disse patienter.

Mads Koch Hansen
Formand, Lægeforeningen
12 anbefalinger til at sikre en bedre og mere ensartet misbrugsbehandling i kommunerne. Det er essensen i KL's nye misbrugsudspil. Lægeforeningen, der ellers har været meget kritisk over for kommunernes indsats på dette område, er positiv.

"Det er meget glædeligt, at kommunerne nu tager det fælles skridt. Jeg er glad for, at KL har lyttet til den kritik, som blandt andet Lægeforeningen igennem flere år har rejst af kommunernes alkoholbehandling. Det afgørende er nu, at den enkelte kommune tager anbefalingerne alvorligt og følger op på dem," siger Lægeforeningens formand Mads Koch Hansen i en pressemeddelelse.

Lægeforeningen finder det især positivt, at KL vil indføre nationale retningslinjer og forløbsprogrammer for behandling af mennesker med alkohol- eller narkotikamisbrug. Det skal gøre kvaliteten højere og mere ensartet i kommunerne.

"Der er et stort behov for at styrke det sundhedsfaglige i behandlingen. Derfor er det afgørende, at retningslinjerne udvikles i Sundhedsstyrelsen sammen med de videnskabelige selskaber og andre faglige miljøer," siger Mads Koch Hansen.

Psykisk syge mellem to stole
Misbrugsområdet er samtidig også et stridspunkt mellem kommuner og regioner. Især omkring psykisk syge misbrugere.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00