Debat

Mandekrisecenter: Profitforbud på socialområdet kan skabe en glidebane

DEBAT: Regeringen skal i stedet for at lave restriktioner rettet mod private leverandører styrke Socialtilsynet, skriver Daniel Volmer Jensen og Jesper Berring-Poulsen.

På Mandekrisecenter Lolland er det vigtige ikke profit, men at imødekomme behovet for krisehjælp hos borgerne, skriver Daniel Volmer Jensen og Jesper Berring-Poulsen. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix)<br>
På Mandekrisecenter Lolland er det vigtige ikke profit, men at imødekomme behovet for krisehjælp hos borgerne, skriver Daniel Volmer Jensen og Jesper Berring-Poulsen. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix)
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Daniel Volmer Jensen og Jesper Berring-Poulsen
Mandekrisecenter Lolland

I øjeblikket forhandler regeringen og dens støttepartier en aftale: Et forbud mod at trække overskud ud af private virksomheder på det sociale område. 

Regeringens ønske er at komme de brodne kar til livs. Det er et mål, som vi støtter op om. I vores optik kan de igangværende forhandlinger dog have en uheldig bivirkning. De kan være med til at skabe en glidebane, der blacklister en hel branche. 

Velfærd bør aldrig blive et spørgsmål om, hvem der udfører opgaven, men om, hvordan opgaven kan blive udført bedst muligt til gavn for borgerne. 

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

I stedet for at lave restriktioner for private leverandører burde regeringen investere i Socialtilsynet, tilføre flere midler og gerne udvide Socialtilsynets beføjelser for på den måde komme de brodne kar til livs.

Lav overskudsgrad
I maj 2020 åbnede Mandekrisecenter Lolland, som er det eneste krisecenter udelukkende for mænd i Region Sjælland.

Hvis de private tilbud fortsat skal kunne hjælpe med at få enderne til at nå sammen i velfærds Danmark, skal rammerne ikke forringes.

Daniel Volmer Jensen og Jesper Berring-Poulsen
Mandekrisecenter Lolland

Vi startede det private tilbud, fordi vi brænder for at gøre en forskel for mænd i krise. Vi ville gerne nytænke og innovere det sociale tilbud for kriseramte mænd.

Der er noget, der kendetegner en stor del af de private leverandører på det sociale område. Økonomien er sund, men overskudsgraden er lav. Men det er ikke det, der tæller for stifterne. 

Det vigtige er at skabe et alternativt og innovativt tilbud, der kan være et supplement til det offentlige og imødekomme behovet for krisehjælp hos borgerne.

På Mandekrisecenter Lolland bliver statistikken til virkelighed, når alle vores pladser er optagede. Når vi er nødt til at sige nej til mænd, der står i en livskrise.  Når vi ikke kan følge op på de mænd, der udviser tegn på at have brug for vores hjælp.

Hvis der som følge af regeringens forhandlinger bliver færre private udbydere, frygter vi, at der generelt vil blive færre pladser. 

De offentlige tilbud vil ikke kunne imødekomme behovet, og borgerne vil få en ringere service og ikke den hjælp som de behøver.

Læs også

Stærkt tilsyn er løsningen
Vi hælder mere til en anden løsning. En styrkelse af Socialtilsynet, som har til opgave at sikre driften i sociale tilbud, for at garantere en god kvalitet og for at komme svig og svindel til livs. 

Et stærkere socialtilsyn vil give stærkere tilbud til borgerne frem for at reducere servicen og antallet af pladserne.

Hvis de private tilbud fortsat skal kunne hjælpe med at få enderne til at nå sammen i Velfærdsdanmark, skal rammerne ikke forringes. Der findes andre måder at komme branchens få brodne kar til livs.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00