Minister om 225-timers regel: Mange vil blive undtaget

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V) slår fast, at mange vil blive undtaget for 225-timersreglen.

KONTANTHJÆLP: Hvis der ikke findes et job, eller man ikke er i stand til at arbejde, vil man blive undtaget for reglen om at skulle arbejde 225 timer om året for at få kontanthjælp. Og det vil ramme mange, sagde beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) på et samråd fredag.

Beskæftigelsesministeren slog fredag på et samråd fast, at der vil være mange, der bliver undtaget for 225-timersreglen, der er blevet introduceret som en del af kontanthjælpsloftet.

Det skete ved anden runde af samrådet, hvor ministeren skulle tage stilling til konsekvenserne af et kontanthjælpsloft.

Her spurgte Socialdemokraternes Leif Lahn Jensen og Enhedslistens Finn Sørensen til, hvad handicappede skal gøre, hvis de bliver betragtet som arbejdsparate, men ikke har udsigt til at blive ansat et sted.

Til det svarede ministeren:

"Hvis det er sådan, at kommunen vurderer, at det ikke er realistisk, at den pågældende vil kunne opnå ansættelse i 225 timer, så må man ikke blive berørt af 225-timersreglen," lød det fra ministeren, hvorefter han tilføjede:

"Derfor er der også redegjort for i lovforslaget, at vi forventer, at der er rigtig, rigtig mange, der vil blive undtaget af 225-timersreglen."

225-timersreglen indebærer, at man skal kunne dokumentere, at man har arbejdet 225 timer på et år, hvis man skal fortsætte med at kunne modtage kontanthjælp året efter.

Forrige artikel Jarlov: Udflytning handler om balance, ulemperne står vi ved Jarlov: Udflytning handler om balance, ulemperne står vi ved Næste artikel Regeringen præsenterede forslag mod stalking Regeringen præsenterede forslag mod stalking